Milan Bojović
Privatna arhiva
Milan Bojović

Privatna arhiva

Milan Bojović, Foto: Privatna arhiva

Bojović je pristao da razgovara sa nama o statusu drugog strelca Superlige, fudbalskim ambicijama, daljim planovima...

 1. Igrač koji preti da ugrozi Andriju Kaluđerovića na mestu prvog strelca večne liste Superlige nije iz tabora večitih rivala. Kako je to moguće?

- Na moju žalost, prošavši Partizanovu školu fudbala, nisam dobio šansu da zaigram za prvi tim crno-belih, pa sam morao ići obilaznim putem. Trenutno, ja sam jedini igrač među prvih 5 najboljih strelaca koji nije igrao za nekog od večitih. Naravno mnogo je lakše davati golove za ekipe koje se bore za titulu, nego u ostalim ekipama, ali ja sam ipak uspeo da se nađem u samom vrhu i ponosan sam zbog toga.

2. Još malo golova je ostalo do tog istorijskog podviga i ne može baš svako to da uradi, da li ste svesni ovog fantastičnog podatka?

- Svestan sam, ali ni malo me ta činjenica ne opterećuje. Rekordi su tu da se obaraju, mozda meni pođe sada to za rukom, sutra će mozda nekom drugom da mene prestigne.

3. Kog biste napadača iz drugih superligaških timova izdvojili, čija vam se igra najviše dopada?

- Ima nekoliko veoma dobrih napadača u našoj ligi, ja bih recimo izdvojio Katanića iz Metalca. Dečko je od skoro na superligaškoj sceni i dopada mi se njegov stil igre.

4. FK Mladost se trenutno nalazi na devetom mestu na tabeli Superlige. Može li do samog vrha, pa i da naredne godine upadne u kvalifikacije za evropsko takmičenje?

Milan Bojović

Privatna arhiva

Milan Bojović, Foto: Privatna arhiva

- Trenutno naše ambicije nisu vezane za izlazak na evropsku scenu kao 2017. godine, dosta smo podmladili ekipu i logično je da je potrebno vreme da ti mladi igrači sazre i da Mladost opet bude među 4 najbolje ekipe u zemlji.

5. Pored Super lige, okušali ste se još u Grčkoj, Izraelu, Kazahstanu, kakvi su vam utisci o tamošnjim ligama i gde vam je bilo najlepše za igrati?

- U inostranstvu sam proveo 6 godina, zaista gde god sam igrao nosim prelepe uspomene, ali Grčka mi je ostala najviše u srcu. I dan danas navijači klubova mi pišu na društvenim mrežama i zovu me da se vratim, što govori da sam ostavio dobar trag i da me cene.

Lista top 10 strelaca Superlige Srbije svih vremena:

1. Andrija Kaluđerović (OFK Beograd, Rad, Crvena zvezda, Vojvodina) 70

2. Milan Bojović (Čukarički, Jagodina, Vojvodina, Mladost, Radnički) 67

3. Ognjen Mudrinski (Vojvodina, Hajduk Kula, Jagodina, Crvena zvezda, Spartak, Čukarički) 65

4. Lamin Diara (Partizan) 56

5. Dragan Mrđa (Vojvodina, Crvena zvezda) 54

6. Nenad Milijaš (Crvena zvezda) 53

7. Predrag Pavlović (Napredak, Metalac, OFK Beograd, Novi Pazar, Mladost Lučani) 50

8. Milan Pavkov (Vojvodina, Radnički Niš, Crvena zvezda) 49

9. Ognjen Ožegović (Crvena zvezda, Voždovac, Rad, Jagodina, Borac Čačak, Vojvodina, Čukarički, Partizan) 46

10. Vladimir Radivojević (Javor, Rad, Novi Pazar, Mladost Lučani) 46

6. Da li planirate još neki odlazak u inostranstvo ukoliko se ukaže povoljna prilika?

- Što se tiče inostranstva i mog nekog eventualnog odlaska, misli su mi trenutno vezane za Mladost iz Lučana. Mada u dubini duše voleo bih ponovo da zaigram u Grčkoj i da osetim tu neverovatnu ljubav i energiju koju sam dobijao dok sam igrao tamo.

7. Kako vi komentarišete stanje u reprezentaciji, FSS-u, atmosferi među igračima? Šta je po vama recept da se kult srpskog fudbala ponovo vrati na najviše grane i da reprezentativci ponovo zadobiju poverenje navijača?

- Što se reprezentacije tice, biću iskren i reći da poslednjih godina sa mnogo manje pažnje pratim dešavanja. Postalo mi je mučno da gledam kako neki fenomenalni igrači i ljudi poput Nemanje Matića i ostalih odlaze, što znaci da nesto ne štima. Voleo bih da se bivši veliki igrači i imena uključe i da nam fudbal i reprezentacija ponovo budu za ponos i da ostvarujemo zapažene rezultate kao ranije.

8. Šta nakon fudbalske karijere? Ostajete u fudbalu, možda kao pomoćnik, trener ili ćete se oprobati u nekim drugim vodama?

Milan Bojović

Privatna arhiva

Milan Bojović, Foto: Privatna arhiva

- Još uvek ne razmišljam o kraju karijere, osećam se fenomenalno i igraću sve dok budem osećao strast i želju za golovima i pobedom, i budem bio zdrav naravno. Ali ako ćemo o životu posle fudbala, planovi su mi vezani da ostanem u fudbalu i dalje. Upisao sam trenerski UEFA kurs za dobijanje licence, pa ćemo videti da li ću u budućnosti da se ostvarim i kao trener.

9. Kako preživljavate situaciju sa koronom? Kako sve ovo utiče na vas i vaše bližnje?

- Iskreno, jedva čekam da ovo sa koronom prođe, da se vratimo normalnom zivotu. Nadam se da će to biti u skorije vreme. Nedostaju mi navijači na stadionima, nedostaje mi normalan zivot sa porodicom, bez straha od zaraze kovidom.

10. Da li žalite za nečim u karijeri?

- Generalno ne žalim. Zahvalan sam Bogu na svemu što sam doživeo u karijeri. Naravno uvek može i moglo je bolje, ali sam zahvalan što radim posao koji najvise volim i koji mi je omogućio mnoge lepe stvari koje sam kroz život doživeo i stekao.

Bojoviću želimo nastavak odličnih partija u dresu Mladosti i da ga uskoro vidimo na vrhu liste najboljih strelaca Superlige Srbije. 

PROČITAJTE JOŠ: