Dejan Stanković, Crvena zvezda
Alo/Marko Metlaš
Dejan Stanković, Crvena zvezda

Alo/Marko Metlaš

Dejan Stanković, Crvena zvezda, Foto: Alo/Marko Metlaš

Jedan od simbola Zvezdinih uspeha tokom ere Vladana Milojevića nalazi se na korak od transfera u ruski Ural, prenosi portal Mozzart Sport. Klub sa granice Evrope i Azije trebalo bi da dostavi konkuretnu ponudu i na taj način kompletira transfer nekadašnjeg prvotimca Amkara iz Perma. Visina transfera neće biti velika, uzimajući u obzir da je Nim pre nešto više od godinu dana nudio milion evra, ali na Marakani vlada mišljenje da Jovičića ne treba uslovljavati visokim obeštećenjem. Reč je o igraču koji je mnogo toga dobrog doneo Crvenoj zvezdi.

Branko Jovičić

EPA/Koca Sulejmanovic

Branko Jovičić, Foto: EPA/Koca Sulejmanovic

Jasno je da je sada pravi trenutak da Crvena zvezda proda Branka Jovičića. Bez obzira na nešto manju cifru za obeštećenje, nego što su realni kvaliteti momka iz Raške. U najboljem slučaju Crvena zvezda će vratiti uloženo u Jovičića, pošto ga je leta 2018. godine platila Amkaru 500.000 evra.

I pored toga što neće doneti veliki novac u kasu Crvene zvezde, Branko Jovičić je mnogo toga doneo srpskom šampionu. Bio je jedan od ključnih igrača u pohodu na Ligu Evrope i Ligu šampiona. Na Marakani je doživeo dve teške povrede. Zbog srčanosti i agresije postao je jedan od najvećih ljubimaca navijača, prepoznatljiv po nadimku Pit Bul. Ural je slabo počeo prvenstvo Rusije. U premijernom kolu su izgubili od Dinama iz Moskve, kao domaćini. 

PROČITAJTE JOŠ: