Vladan Milojević
Alo! M. Toplaović
Vladan Milojević

Alo! M. Toplaović

Vladan Milojević, Foto: Alo! M. Toplaović

KONFERENCIJA JE POČELA! Milojević je dočekan gromoglasnim aplauzom!

"Ja sam doneo odluku da neću više biti trener Crvene zvezde. Kao prvi, pre nego što ću da obrazložim svoju odluku, želeo bih da se zahvalim mojoj porodici, gospodinu Zvezdanu Terziću i Draganu Miloševiću, jer su oni bili ti koji su bili kod mene u Atini i razgovarali. Sa druge strane mom najbližem saradniku, gospodinu Miti Mrkeli" - započeo je Milojević!

"Doneo sam odluku pre početka meča sa Čukaričkim. Ja sam neko ko je timski igrač i hoću realno da gledam na stvari. Kada sam dolazio u Zvezdu hteo sam da ostavim nešto i kada budem odlazio želeo sam da nasledniku ostavim u amanet nešto. Da mojoj Zvezdi ostavim dovoljno vremena da može novi trener lagano radi i spremi se za nove evropske izazove", rekao je Milojević!

Vladan Milojević

Alo! M. Topalović

Vladan Milojević, Foto: Alo! M. Topalović

"Dosta sam razmišljao, znam da bi moj odlazak na leto bio vrlo komplikovan za klub, za trenera... Imali bi dve-tri nedelje, znamo koliko su teške te utakmice. Baš zato sam hteo da imamo što više bodova u decembru, da ako je to do mene ostavim to u amanet treneru kome želim puno uspeha! Ta neka titula, ali ja smatram da sam je već osvojio. Tako da ja u mom mandatu kažem da sam osvojio tri titule, a ne dve" - rekao je Milojević!

"Jako je teško kada imate kvalifikacije... Nemao puno vremena, sve je iscrpljujuće. Treba mi je dan odmor, sa porodicom, da se odmorim. Ako ne budem ništa imao, ovo vreme ću iskoristiti na moju edukaciju, da vidim kako se to trenira u drugim zemljama. Prevashodno ću odmoriti. Sve je ovde bilo super. Ono što bih naglasio je saradnja sa svim ovim divnim ljudima iz Upravnog odbora, koji su mi davali sve. Što kaže direktor Terzić, nismo imali nijedan problem. Što se tiče Mite (Mrkela prim. aut.) grešio sam... Ali, ko radi taj i greši. Kada se sve završi ostaju samo lepe stvari" - rekao je Milojević! 

"Hvala Zvezdi, dala je finansijski maksimum, da smo prošli Olimpijakos i tada bih otišao! Dali smo primer da može da se plasira u Ligu šampiona! Negativnu energiju smo prebacili u pozitivnu! Svlačionica nije reagovala, nisu ni igrači znali. Ne bi bilo prijatno, sve je to život. Hteo sam da ne znaju, da bi bili fokusirani. Svi smo za boljitak Zvezde, a ne lični".

Milojević progovorio o svom nasledniku:

"Nisam neko ko je predlagao naslednika, ali imaće moju podršku!" - izneo je svoje mišljenje, a potom je pričao o Stankoviću: "Videli smo se posle Totenhema! Legenda, veliki čovek, malo smo igrali zajedno.. Toliko mogu da kažem o njemu! Svaki trener bira svoje saradnike, ne znam planove novog trenera!"

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević od 13 sati na stadionu "Rajko Mitić" održaće vanrednu konferenciju za medije na kojoj se očekuje da saopšti da odlazi sa te funkcije.

Prethodnih dana se spekulisalo da je Milojević odbio da produži saradnju sa Zvezdom do 2022. godine.

On je najuspešniji trener crveno-belih u novijoj istoriji kluba, u junu 2017. godine seo je na kormilo crveno-belih, uveo ih je u Ligu Evrope (top 32) i osvojio titulu šampiona Srbije u svojoj debitantskoj sezoni!

Crvena zvezda

ALO!/M.Topalović

Crvena zvezda, Foto: ALO!/M.Topalović

Potom je usledila još jedna titula koja je ukrašena učešćem Crvene zvezde u Ligi šampiona! Pobedili su Liverpul koji je kasnije postao šampion Evrope!

Crveno-beli su uspeli još jednom da se plasiraju u najelitnije takmičenje, drugu godinu zaredom! Na dobrom putu je Zvezda da osvoji i treću titulu u tri godine pošto ima 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan!

Spekuliše se da Milojević ima dve ponude  sa Kipra, da postane trenera APOEL-a i selektora nacionalnog tima.