Savo Milošević
FK Partizan
Savo Milošević

FK Partizan

Savo Milošević , Foto: FK Partizan

Sezona još nije završena, ali u Partizanu već misle na sledeću, u koju će ući sa izmenjenim sastavom ekipe. Trener kluba iz Humske Savo Milošević rekao je da je zadovoljan debijem Uroša Vitasa protiv Mladosti, ali je potvrdio da je njegovoj ekipi potreban još jedan štoper.

- Odnosom i igrama u poslednja tri-četiri meseca Uroš je pokazao i dokazao da smo ga s pravom doveli. On je bio naša želja još prošlog juna. Za mene njegova igra nije iznenađenje, poznajem ga još iz mlade reprezentacije Srbije, ima već ozbiljno iskustvo, ali je tek sad u najboljim godinama. Vitas je izuzetno dobar karakter, ima neverovatnu tehniku za tu poziciju, profil je igrača kakav treba da bude u Partizanu. Idealan je za građenje akcija iz zadnje linije. Siguran sam da će biti sve bolje što duže bio s nama, a upoznavanje ide brže nego što mnogi misle jer on brzo kapira mnoge stvari - rekao je Milošević.

Partizan je zimus prodao Strahinju Pavlovića Monaku, ali je mladi štoper ostao u Humskoj na pozajmici do kraja sezone. Ipak, kako će sada napustiti klub moraće da se dovede adekvatna zamena za njega.

- Prodali smo Strahinju u Monako, napustiće nas za par nedelja i to je jedino upražnjeno mesto. Imamo u planu da ponovo priključimo prvom timu neke momke iz omladinske ekipe i Teleoptika, što će nam biti dovoljno. Ukoliko se pojavi dobar igrač koga možemo da dovedemo jeftino, naravno da ćemo iskoristiti priliku. U komotnoj smo poziciji, u pitanju su samo detalji i finese. Imaćemo dovoljno vremena da novajlije angažujemo pre odlaska na Zlatibor. Prelazni rok trajaće do 1. oktobra, što nam otvara razne planove i kalkulacije, zavisno od toga da li ćemo se plasirati u Ligu Evrope. Najveća snaga ove ekipe u sledećoj sezoni biće zajedništvo i činjenica da se odlično poznajemo - zaključio je Milošević.