Napoli - Milan
(Spada/LaPresse via AP)
Napoli - Milan

(Spada/LaPresse via AP)

Napoli - Milan , Foto: (Spada/LaPresse via AP)

Sledeća sezona u Serijama A i B mogla bi da bude odložena ako se nastavi povećanje slučajeva zaraze koronavirusom, izjavio je lekar Đani Nani.

- Zabrinuti smo, nema smisla sakrivati tu činjenicu. Ako se nastavi sa povećavanjem slučajeva i ako se nastavi trend pomeranja priprema, tada bismo bili primorani da odložimo celu sezonu - rekao je italijanskim medijima Nani, koji je predstavnik lekarske komisije Fudbalskog saveza Italije (FIGC) za medicinski protokol.

Ipak, pojavilo se nekoliko slučajeva zaraze u više klubova posle povratka fudbalera sa tronedeljnog odmora. To uključuje četiiri fudbalera Kaljarija, dok pozitivan slučaj ima i Benevento, koji je ušao u prvu ligu iz Serije B. Početak nove sezone Serije A zakazan je za 19. septembar. Nani je pozvao igrače da se ponašaju odgovorno u poslednjim danima odmora.

- Shvatam da ne možete zabraniti odmor mladim igračima, ali se nadamo da će oni biti oprezni, da će poštovati sve mere bezbednosti i dati sve od sebe da spreče zarazu korona virusom - zaključio je Nani.