Siniša Mihajlović
EPA
Policija iz Italije na mostu u Kosovskoj Mitrovicu

Masanori Jošida

Policija iz Italije na mostu u Kosovskoj Mitrovicu, Foto: Masanori Jošida

Razočaranje zbog političke odluke prištinskih vlasti da Crvena zvezda ne odigra meč u Zvečanu s Trepčom u Kupu Srbije nisu krili ni pripadnici italijanskog kontingenta Kfora, koji su u sredu patrolirali na mostu na Ibru koji razdvaja severni i južni deo Kosovske Mitrovice.

PROČITAJTE JOŠ:

Za razliku od delegacije srpskog šampiona, predstavnicima medija je bez ikakvih problema dozvoljen ulazak u južnu pokrajinu. Slobodno vreme pre ručka iskoristili smo za šetnju glavnom ulicom severnog dela Mitrovice, odnosno obilazak mosta koji razdvaja srpski i albanski deo grada. A tamo, pripadnici Kfora, italijanski karabinjeri. Među njima i ljubitelji fudbala. Na pitanje da li je navijač Juventusa, Milana ili Intera, jedan od njih ekspresno je odgovorio:

- Samo Lacio! To je moj klub, a Srbin Sergej Milinković Savić je jedan od najboljih igrača u timu.
Karabinjer iz Rima je pohvalio i Adama Marušića, Beograđanina s crnogorskim pasošem, dok je za teško obolelog srpskog trenera, legendu nebeskoplavih, Sinišu Mihajlovića, imao emotivnu poruku:
- Želim da se Miha što pre izleči, pamtim njegove igre u Laciju, molim se za njega - rekao je italijanski vojnik, izričit u naredbama da je fotografisanje njega i njegovih kolega dozvoljeno isključivo s velike udaljenosti.
- Politika je ponovo pobedila sport - rekao nam je na kraju, razočarano sležući ramenima, očito upoznat s odlukom albanskih vlasti da zabrani meč između Trepče i Crvene zvezde.

BONUS VIDEO

Nikola Kalinić i Fenerbahče dočekani zvižducima!