Tim
Foto: Mozzart
Tim

Foto: Mozzart

KSC Tesla Foto: Mozzart

Stavljajući društvenu odgovornost i brigu za svaki segment zajednice u kojoj posluje na vrh lestvice prioriteta, kompanija Mozzart nastavila je regionalnu akciju za podršku sportu „Novi dresovi za nove šampione“, u okviru koje je obezbedila kompletnu sportsku opremu za više od stotinu dvadeset malih i neprofitnih sportskih kolektiva!

Gotovo da ne postoji mesto u regionu koje Mozzartov humanitarno-sportski karavan za tri i po godine koliko akcije traje nije posetio, a poslednji na listi onih do kojih je stigla kvalitetna sportska oprema su mališani iz udruženja Sport Stars sa Kosova i odbojkaši sa invaliditetom okupljeni u Savezu sedeće odbojke invalida Srbije. Mozzart je nedavno otišao i korak dalje stigavši do dijaspore, gde su Mozzartove dresove u bojama srpske zastave ponosno obukli fudbaleri Kulturno sportskog centra Tesla 07 iz Dizeldorfa.

Momci iz udruženja Tesla 07 obožavaju fudbal, ali ovaj vid okupljanja kako kažu za njih predstavlja mnogo više od sporta. Sekretar kluba Mladen Radanović zadovoljno priča da je prva ekipa u Mozzartovim dresovima startovala uspešno u prvom kolu Međuopštinske lige Dizeldorf rezultatom 4:1.

· KSC Tesla 07 od 2014. godine okuplja pretežno momke iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije sa ciljem da privuče što više ljudi sa našeg područja koji žive u Nemačkoj, a zainteresovani su za sport, druženje, kulturu... I ranije smo bili oduševljeni Mozzartovim akcijama i humanitarnim radom, koji je ovom donacijom svoj imidž samo potvrdio. I našoj drugoj ekipi se garnitura na početku prvenstva pokazala taličnom. U ime igrača i naše verne publike, veliko hvala kompaniji Mozzart, rekao je Radanović.

Pored udruživanja sa najznačajnijim institucijama poput Fudbalskog i Košarkaškog saveza Srbije i sa najvećim sportskim klubovima u zemlji, regionalni lider industrije igara na sreću pokazuje da ne prestaje da misli i na mlađe selekcije, buduće sportske šampione, zbog čega sa razlogom nosi epitet generatora srpskog sporta.

Tim

Foto: Mozzart

FK Bor Foto: Mozzart

Naime, pedeset dečaka i devojčica iz svih krajeva Kosova i Metohije koji treniraju fudbal, košarku, odbojku, rukomet i tenis, nosili su Mozzarove dresove prvi put na manifestaciji „Srbija te zove” održanoj avgusta u Beogradu.

- Deca su prezadovoljna opremom i njenim kvalitetom, toliko da im je posle utakmica bilo teško da ih skinu. Sve prijateljske utakmice igrane su u Mozzartovim dresovima, a mališani će za zadovoljstvom nastiviti da ih nose i u svojim sredinama. Cilj ove posete je da se deca približe sportu, da još više napreduju i da neki od njih postanu vrhunski sportisti, istakao je predsednik organizacije Sport Stars Igor Marinković.

Zahvalnosti stiže i od Saveza sedeće odbojke invalida Srbije, kojoj je Mozzart donirao opremu u okviru šireg paketa podrške ovoj uspešnoj organizaciji koja u svom sastavu ima sedam klubova čiji su igrači osobe sa invaliditetom. Iako od 2013. godine organizuju Prvu ligu Srbije i sa velikim naporima postižu uspehe na svetskim takmičenjima u ovom sportu, retko ko za njihova dostignuća ima sluha. Prema rečima generalnog sekretara organizacije Vilijama Maksimovića, molbu za pomoć uputili su na više desetina adresa, ali je samo Mozzart pokazao spremnost da pruži podršku. Njihove planove i takmičenja trenutno je osujetila situacija izazvana pandemijom korona virusa, ali veruju da će u novoj sportskoj opremi i uz pomoć ovog privrednog giganta nizati samo uspehe.

Kompanija Mozzart je u okviru društveno odgovorne akcije „Novi dresovi za nove šampione“ samo u ovoj godini opremu donirala i FK Sloboda iz Čačka, ŽOK Zlatibor iz Čajetine, FK Kolonija iz Kragujevca, FK Bor, te igračima FK Umka...

PROČITAJTE JOŠ:

Tagovi