Žoze Murinjo
EPA/Filip Singer
Žoze Murinjo

EPA/Filip Singer

Žoze Murinjo, Foto: EPA/Filip Singer

Menadžer Totenhema Žoze Murinjo rekao je posle remija sa Mančester Junajtedom (1:1) da je znao u kom pravcu ide meč, ali da nije mogao adekvatno da reaguje zbog nedostataka adekvatnih igrača na klupi.

Spursi su u 30. kolu Premijer lige poveli golom Stivena Bergvajna u 27. minutu, da bi bod Đavolima doneo Bruno Fernandeš iz penala u 81.

"Srećan sam ponašanjem tima, organizacijom i kontrolom igre. Igrali smo onako kako to Junajtedu nije odgovaralo. Ali, nisam srećan zbog činjenice da sam savršeno pročitao utakmicu i dešavanja na terenu, a nisam mogao da reagujem na pravi način. Nisam imao nikoga na klupi. Kad je Junajted postajao dominantniji, mi smo već bili umorni i nismo mogli da pritisnemo", rekao je Portugalac.

Žoze na toj utakmici nije mogao da računa na povređene Delea Alija i Lukasa Muru, pa je na kraju izvršio samo dve izmene, umesto dozvoljenih pet.

"Moram da priznam da bih voleo da sam imao Lukasa i Delea u poslednjih 15 minuta. Oni su nam bili potrebni i to se jasno videlo. Kad pogledate njihovu klupu, tamo je mnogo napadačkih opcija, a mi to nemamo. U ovakvoj situaciji neophodno je menjati igrače i čuvati ih svežim, mi to ne možemo", zaključio je Murinjo.

Totenhem je osmi na tabeli sa 42 boda. U sledećoj rundi, 23. juna, dočekuje Vest Hem.