Nikola Milenković, Aleksandar Mitrović
AP/Antonio Calanni
Nikola Milenković, Aleksandar Mitrović, Foto: AP/Antonio Calanni

Defanzivac Fjorentine i srpske reprezentacije Nikola Milenković ispred sebe ima brojne opcije po završetku ove sezone. On se nalazi na meti brojnih velikih klubova i ispred sebe ima četiri opcije, ali naravno, ne zavisi sve od njega.

Prva opcija jeste Napoli, koji bi u slučaju da Kalidu Kulibali ode sa ,,San Paola“ posegnuo za svojom prvom metom, a to je upravo srpski štoper.

Drugi zainteresovani kupac jeste Milan, koji nudi razmenu, te bi u suprotnom smeru krenuo Lukas Paketa, za kojeg italijanski mediji navode da je svakako na izlaznim vratima ekipe iz grada mode. Ipak, malo je verovatno da bi ,,Viola“ želela da pristane na tako nešto. ,,Rosoneri“ Milenkovića žele da upare sa Alesijom Romanjolijem, s obzirom na to da u Simonu Kjeru ne vide prvotimca, dok je se razmišlja o prodaji Matea Musakija.

Treći put kojim bi Milenković eventualno otišao jeste onaj koji vodi ka Mančester junajtedu i oni bi mogli da zadovolje ekonomske i sportske apetite igrača i Fjorentine koja može dobro da zaradi.

I poslednja opcija o kojoj pišu lokalni mediji iz Firence jeste produžetak ugovora i priključivanje novom projektu koji ima Fjorentina na čelu sa vlasnikom Rokom Komisom.