Navijači Dinamo Zagreb
youtube/ Balkan Ultras
Navijači Dinamo Zagreb

youtube/ Balkan Ultras

Navijači Dinamo Zagreb, Foto: youtube/ Balkan Ultras

Mirni protesti u Zagrebu. Nešto manje od hiljadu pripadnika Dinamove navijačke grupe "Bed Blu Bojs" okupilo se danas na protestu ispred stadiona Maksimir, a glavni razlog okupljanja je povratak Zorana Mamića na klupu hrvatskog prvaka.

Okupljanje nije bilo prijavljeno policiji, ali su se pred pripadnicima navijačke grupe pojavili kordoni interventne policije koja je navijačima onemogućila eventualni ulazak u prostor stadiona, prenela je agencija Hina.

Protest je započeo okupljanjem BBB oko 18.00 na ulazu u Maksimirski park, odakle se grupa od dvestotinak navijača preselila pred službeni ulaz na stadion, gde su već bile raspoređni policijski kordoni koji su bili spremni na intervenciju u slučaju izbijanja incidenta. Navijači su mirno, bez skandiranja čekali pred službenim ulazom i tražili sastanak sa predstavnicima Uprave kluba kako bi im iskazali svoje nezadovoljstvo povratkom na trenersku klupu Zorana Mamića, nepravosnažno osuđenog na četiri godine i 11 meseci zatvora zbog učestvovanja u izvlačenja višemilijunskih iznosa iz Dinama, i opštim stanjem u prvoj ekipi nakon što je Nenad Bjelica napustio trenersku poziciju.

Sedmorica predstavnika BBB-a puštena su u klupske prostorije nešto pre 19 časova, a pola sata kasnije navijači su se mirno i bez ikakvih incidenata premestili na stepenice na Maksimirskoj ulici, dok su policijske snage i dalje osiguravale prostor oko službenog ulaza na stadion.

Navijači Dinama su skoro deceniju "na ratnoj nozi" sa braćom Mamić iako klub pod njihovim vođstvom beleži najveće uspehe u istoriji i redovan je učesnik grupnih faza evropskih takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ: