Garet Bejl
EFE/ Emilio Naranjo
Garet Bejl

EFE/ Emilio Naranjo

Garet Bejl, Foto: EFE/ Emilio Naranjo

- Drago mi je da sam se vratio tamo gde sam stvorio ime. Uvek sam mislio o povratku, gladan sam i motivisan i ne mogu da dočekam da istrčim na teren. Želim da spremim, i nadam se da ću uspeti da podignem ekipu na nivo da osvajamo trofeje - bile su prve reči Bejla kao novog-starog igrača londonskih "pevaca".

Garet Bejl

EPA/Rodrigo Jimenez

Garet Bejl, Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

Naravno, ni temperamentni Britanac nije bio cvećka. Španski mediji govore da nije imao prijatelja u svlačionici, a čak je i Tibo Kurtoa jednom prilikom govorio o Bejlovom "eskiviranju" timske večere, kada je za razlog neodlaska naveo želju da zaspi do 11. Koliko su odnosi bili narušeni govori i anegdota da su saigrači Velšanina interno zvali "golfer". Naravno, tu je je i čuveni incident sa zastavom, na kojoj je pisalo "Vels, Golf, Madrid. Tim redom" pored koje se Bejl sa širokim osmehom slikao.

Ni "kraljevski" klub se nije poneo u tom maniru poslednjih godina, a prilikom rastanka upriličeno je saopštenje od samo 44 reči. Sujetni Britanci nisu mogli da ostanu imuni na takav potez, pa su izračunali da je svaka reč tog šturog saopštenja vredna 3,38 trofeja koliko su ih osvojili sa Bejlom.

- Šta je sve Bejl uradio za Real Madrid... Gol protiv Atletiko Madrida, dva gola protiv Liverpula i direktan uticaj na osvajanje trofeja Lige šampiona, čovek je zaslužio statuu ispred stadiona - najbolje je oslikao Bejla u Madridu, Andres Tauzend.

PROČITAJTE JOŠ: