Veljko Birmančević
FK Čukarički
Veljko Birmančević

FK Čukarički

Veljko Birmančević, Foto: FK Čukarički

Brđanima će ovaj susret biti od velikog značaja, s obzirom da su vezali dva poraza, u Subotici protiv Spartaka (4:2) i na Banovom brdu od Proletera (2:1).

- Vrlo, vrlo bitna utakmica za nas. Činjenica je da nismo bili miljenici sreće prilikom žreba, ali to ne treba da nas brine, ko god da nam je rival, naš cilj je plasman u drugu rundu Kupa Srbije. Svesni smo da nam neće biti lako. Pazarci su domaćniska ekipa, pobedili su Partizan i Vojvodinu, ali znaju dobro da odigraju i u gostima, iznenadili su na primer ekipu Spartaka. Lično, očekujem tvrdu utakmicu sa malo golova. I naravno, našu pobedu – kazao je Veljko Birmančević, koji je meč protiv Novosađana propustio zbog suspenzije (četiri žuta kartona).

Novi Pazar je za vikend takođe poražen, sa čak 7:0 u Senti od TSC-a. Ipak, Birmančević poručuje da ih taj rezultat neće zavarati.

Veljko Birmančević

FK Čukarički

Veljko Birmančević, Foto: FK Čukarički

- Videli smo da nisu igrali sa prvim timom, da su odmarali igrače, što je njihov trener i najavio. Svakako da nas sutra očekuje sasvim drugačija utakmica. Potrudićemo se da sve rešimo u 90 minuta, jasno je da ćemo ići na pobedu, baš kao i Novopazarci. Ali, spremni smo za svaki mogući scenario, pa i za penale, ukoliko do njih dođe. Naravno da bih šutirao penal – kazao je Birmančević, koji je istakao žal što će meč biti igran bez prisustva publike:

- Mlad smo tim i nemamo mnogo igrača koji su nastupali u ambijentu kao što je u Novom Pazaru. Čuli smo kakva je tamo atmosfera i zaista nam je žao što neće biti publike, i nama je lepše da igramo kad su tribine pune. Ali, nadam se da će tako biti u našem prolećnom gostovanju u Super ligi.

Novi Pazar ima dvojicu pozajmljenih igrača iz Čukaričkog, Andriju Fratrovića i Bojicu Nikčevića.

- Nadam se da će obojica igrati protiv nas. Oni su budućnost kluba i drago mi je da stiču iskustvo u Super ligi.

PROČITAJTE JOŠ: