Dragoslav Stepanović
Kostadin Kamenov
Dragoslav Stepanović

Kostadin Kamenov

Dragoslav Stepanović, Foto: Kostadin Kamenov

Ništa ne može da promakne starom vuku Dragoslavu Stepanoviću. Naročito ako je na sceni Crvena zvezda koja mu je, uz OFK Beograd, najdraži klub. Pa još kvalifikacije za Ligu šampiona... 

Udobno se smestio u fotelju, uključio TV i zdušno navijao očekujući prolaz. Međutim, u trećem pokušaju kiparska Omonija uspela je da se donekle osveti crveno-belima.

- Gledao sam i nervirao se! Šta drugo?! Ne može fudbal da se igra bez centarfora, a to je Zvezda „dokazala“ na Kipru - kaže za „Alo!“ Stepanović.

Crvena zvezda

EPA/Savvides Press

Crvena zvezda, Foto: EPA/Savvides Press

To je bio jedini problem?

- Nije jedini, ali je najveći. Tri ofanzivna momka stajala su jedan pored drugog, besomučno se dodavali jer nisu imali kome da ćušnu loptu, da nekoga proigraju. Ben je bio beskoristan na desnoj strani, Katai neprepoznatljiv u odnosu na prošli period u crveno-belom dresu...

Boteak poput Save Antića

Koji vam je detalj ostao u sećanju?

- Odbranu Borjana posle pokušaja Boteaka zauvek ću pamtiti. Volej koji je izveo Francuz video sam pre 50 godina kada smo kao klinci na stadionu OFK Beograda centrirali, a legendarni Sava Antić parao mreže - setno će Stepi.

Iz ove kože se ne može?

- Mogli su jednim udarcem da ubiju dve muve, suprotstave se Olimpijakosu i eventualno odu u grupe Lige Evrope. Sada su pod ogromnim pritiskom jer eliminacija iz Evrope može da ima dugotrajne posledice. Puno zavisi od žreba, ali me brine što u igri nije bilo žara kao prethodnih sezona.

Vaše mišljenje o treneru Stankoviću?

- Početnik je, a oni su skloni greškama. U trenerskom poslu nedostatak iskustva ne može se nadoknaditi. Ne treba zaboraviti da je titulu osvojio na Milojevićevim temeljima tako da je on u stvari na samom početku. Jasno je da nema mnogo kredita pošto se u Zvezdi priznaju i pišu samo pobede, a broji novac koji se u kasu sliva od UEFA. Sve ostalo je manje bitno.

Za čim srpski šampion može da žali?

- Za ogromnom prilikom jer ne verujem da su mogli da izvuku slabijeg rivala, čak im teži može zapasti u sledećoj rundi za Ligu Evrope. Hladne glave sam odvio film i možda je Omonija imala zrelije prilike, a penali su po običaju lutrija. Sreća vas nekad pogleda, a nekad ne.