derbi, večiti derbi, Bojan Ostojić, Aleksa Vukanović, Tomane
Alo/Marko Metlaš
derbi, večiti derbi, Bojan Ostojić, Aleksa Vukanović, Tomane

Alo/Marko Metlaš

derbi, večiti derbi, Bojan Ostojić, Aleksa Vukanović, Tomane, Foto: Alo/Marko Metlaš

Neverovatno, ali istinito - ljubimac navijača Crvene zvezde Ričmond Boaći nikad nije doživeo da pobedi Partizan! Da stvar bude čudnija, Boaći je postigao čak tri gola protiv Partizana, ali ni na jednoj od tih utakmica Zvezda nije slavila, s tim da je dva puta napadač iz Gane golovima donosio remi svojoj ekipi, sve u prvom mandatu u dresu crveno-belih.

Večiti derbi, derbi, Ričmond Boaći, Strahinja Pavlović

FK Partizan

Večiti derbi, derbi, Ričmond Boaći, Strahinja Pavlović, Foto: FK Partizan

Zanimljivo je da je svaku od ovih utakmica Boaći počinjao od starta, dok je poslednja tri duela izlazio ranije iz igre - zbog povrede ili loše partije, pa se bez dileme može reći da mu ne odgovara igra protiv štopera Partizana. Pravi je "maler" za Zvezdu možda i jedinstven slučaj u istoriji derbija, bar kada je klub iz Ljutice Bogdana u pitanju.

Boaći (27) je jedan od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde, ujedno i najbolji strelac od fudbalera sa inostranim pasošem, ali mu ne ide u mečevima protiv najvećeg rivala. Strelac ukupno 58 golova za Crvenu zvezdu na bezmalo sto nastupa, ponovo je bio loš u derbiju, pa osim udarca sa dvadesetak metara nije uspeo da uđe u šansu u polufinalu Kupa Srbije, a uz to je i u nekoliko izglednih akcija loše reagovao. Dejan Stanković mu je uprkos vidno lošoj formi ove sezone dao prednost u špicu ispred Milana Pavkova i Tomanea, a da li je pogrešio, to on najbolje zna.