Luka Jović
EPA/Ronald Wittek
Luka Jović

EPA/Ronald Wittek

Luka Jović, Foto: EPA/Ronald Wittek

Trijumfalni povratak Luke Jovića u Ajntraht očekivano je sportska tema dana u Nemačkoj. Mediji veličaju Srbina koji je za pola sata meča protiv Šalkea postigao dva gola, koliko za godinu ipo u Realu.

"To se zove debi iz snova", piše Frankfurter rundšau, za čije reportere prvi nastup Luke Jovića po povratku u Ajntraht nosi nešto od "holivudskog kiča" – baš jer je tako uspešan. "Samo deset minuta je trebalo Joviću da uradi ono po čemu je postao poznat i što mu je donelo angažman u Realu iz Madirda – da daje golove, i to odmah dva komada", piše Rundšau. "Uradio je to kao da se podrazumeva, kao da je najjednostavnija stvar na svetu, dva šuta, oba su ušla".

Bild piše: "1, 2, 3 – gol!" Jer, Jović je bio precizan iz tek četvrtog kontakta sa loptom. "Trener Ajntrahta je pokazao Realu kako se to radi: kod njega je Jović za 30 minuta dao golova koliko u Madridu za godinu i po", dodaje Bild.

"Ajntraht se mučio protiv destruktivnog Šalkea. Onda je u igru ušao povratnik iz Reala i smesta postao meč-viner. Bilo je to veče puno momenata od kojih se čovek naježi", piše Frankfurter algemajne cajtung. Jer, na kraju je kapiten Ajntrahta David Abraham okončao karijeru.

Portal Sportbazer piše: "Prošlo je 609 dana između poslednjeg nastupa Luke Jovića u dresu Ajntrahta i trijumfalnog povratka u nedelju uveče. Čekanje se isplatilo."

PROČITAJTE JOŠ: