Nemanja Matić kaznio - Nemanju Matića?!
alo.rs
Nemanja Matić (Mančester Junajted)
Nemanja Matić (Mančester Junajted), Foto: EPA-EFE/Filip Singer

Neverovatna vest stigla je iz Mančester Junajteda - Nemanja Matić je kaznio Nemanju Matića. A kako je došlo do toga... Matić je otkrio zbog čega je nedavno kaznio kapitena "đavola" Harija Megvajera. Sve se desilo samo nekoliko dana pošto je Junajtedov dvojac seo za sto da dogovori nova disciplinska pravila unutar ekipe.

Od njih se, kao iskusnih igrača očekuje da daju primer, posebno kad je reč o standardima ponašanja i profesionalizmu. Saglasili su se da ko god bude prekršio pravilo, mora da plati kaznu, nebitno od funkcije. Onda je jednog dana Matić uhvatio Megvajera na delu kako je uneo u teretanu mobilni telefon, što je zabranjeno. Nije bilo druge nego da primeni kaznu.

- Kažnjen je, svakako. Uneo je telefon u teretanu. Problem je bio što smo on i ja odlučivali o pravilima. Ušao je sa telefonom i ja sam rekao, "Hari, žao mi je"… Disciplina unutar tima je vrlo važna zato smo doneli ta bazična pravila. Nema kašnjenja na trening, na sastanke, nema telefona u teretani. Momci su pre nekoliko meseci počeli da se prilagođavaju, mnogo novca je uneto u zajedničku kasu, ali biće bolje - ubeđen je bio Matić.

Megvajer je rekao tad šaljivim tonom da nije baš saglasan da je prekršio pravilo.

- Kažnjen sam, što je za diskusiju. Šašavo je, ali sam mu dopustio da to uradi. Stavio sam novac u kasu. Kad ulazite u teretanu, ne smete uneti i mobilni.

Isplivalo je međutim i da je Matić nedavno kaznio i sam sebe.

- Pre utakmice protiv Njukasla kaznio sam sebe. Dve sekunde sam zakasnio na sastanak, a pravila su ista za sve. Uhvatili su me na delu, morao sam da kaznim sam sebe! Ispred sobe za sastanke pričao sam sa Polom Pogbom, tako da je i on delimično kriv, tražiću da plati 50 odsto moje kazne. Ne znam da li će prihvatiti - našalio se Matić.

PROČITAJTE JOŠ: