Vladimir Matijašević
D. J. Bužić
Vladimir Matijašević

D. J. Bužić

Vladimir Matijašević, Foto: D. J. Bužić

Nemci ga žele po svaku cenu, ali mladi srpski štoper rođen u Ofenbahu Sava Aranđel Čestić je spreman da ponese dres "orlova".

Mladi defanzivac se našao u startnoj postavi Kelna u sudaru sa Borusijom iz Dortmunda i odradio sjajan pefektno. Ekspresno je dobio novi ugovor do 2024. godine, a Srbija ne mora da brine za budućnost.

- Čestić je već reprezentativac Srbije. On je neosporno veliki talenat. Pripada grupi naših igrača koji su u inostranstvu i koji imaju ozbiljan potencijal. Već je bio na spisku i igrao za selekciju do 18 godina protiv Makedonije kada je selektor bio Jević. Ima srpski pasoš. Koliko znam nalazi se i na širem spisku igrača Ilije Stolice za sledeće okupljanje - poručuje za Mozzart sport sportski direktor Vladimir Matijašević.

Informacije koje mi imamo govore da se radi o sjajnom dečku koji ima veliku želju da igra za našu reprezentaciju - dodao je Matijašević.

Nemačka bruji momku visokom 192 centimetra, koji je za odlično izdanje protiv Borusije iz Dortmunda nagrađen novim ugovorom.

- Naš put je jasan, želimo da razvijamo igrače iz Kelnove akademije. Čestić je odlično odigrao na debiju, na vruhunskom nivou. Međutim, znali smo mi i ranije kakvim kvalitetima raspolaže taj momak. Nije nikakvo iznenađenje - rekao je direktor Kelna Horst Helt.

PROČITAJTE JOŠ: