Niklas Bendtner
Instagram: bendtner14
Niklas Bendtner

AP/Terje Petersen

Niklas Bendtner, Foto: AP/Terje Petersen

Nekada najveći talenat evropskog fudbala Niklas Bendtner otkrio je da je na kocku i noćni život prokockao čak 7.000.000 evra!

"Nisam siguran, nikada nisam baš računao, ali oko 7.000.000 evra sam izgubio na pokeru. Igrao sam sa profesionalcima, nemam problem sa zavisnošću od kocke", otkrio je Bendtner, a potom nastavio:

"Jedne noći u jednom kazinu u Londonu izgubio sam ogromnu sumu. Bilo je baš mnoooogo novca... Otada igram u manje uloge i to samo sa prijateljima. Radim to iz zabave i trudim se da kontrolišem koliko gubim."

Fudbalsku karijeru započeo je u klubu Tarnbi iz Kopenhagena, da bi 2004. godine postao junior Arsenala. Kada je Arsen Venger video njegove fizičke mogućnosti, posle samo dve godine ubacio ga je u prvi tim. Međutim, već tada je Danac počeo sa noćnim izlascima, pa je francuski trener želeo da ga disciplinuje selidbom na pozajmicu u Birmingem 2006. godine. U toj sezoni Bendtner je zabeležio 42 utakmice i postigao 11 pogodaka.

Vratio se u Arsenal 2007, ali opet nije mogao da se izbori za startnih 11. Umesto da zemeni Tijerija Anrija koji je otišao u Barselonu, izgubio je bitku sa Holanđaninom Robinom van Persijem. Ponovo je engleska štampa pisala o njegovom nestašnom karakteru, pijankama, druženju sa devojkama lakog morala i kockanju. Usledile su pozajmice u Sanderlend, a zatim i Juventus. Međutim, nije mu bilo spasa.

Arsenal je jedva dočekao kraj isteka ugovora sa Niklasom Bendtnerom, pa je on karijeru 2014. nastavio u Volfzburgu u Bundesligi. Ni tamo se nije proslavio, pa se posle dve godine vratio u Englesku odigravši sezonu u Čempionšipu za Notingem. Posle toga je igrao za norveški Rozenbrog, da bi se potom vratio u rodnu Dansku i potpisao za Kopenhagen, gde je i okončao karijeru u 31. godini. Danas uživa u životu, peca, ide na skijanje. U vezi je sa danskom manekenkom Filin Roepstorf.

Nadimak "Lord" dobio je zbog veze sa baronesom Karolinom Luel Brokford, danskom aristokratkinjom, koja mu je rodila sina Nikolasa. Tokom celog života pratili su ga skandali, tuče u pijanom stanju, pa je tako u novembru 2018. osuđen na 50 dana zatvora posle napada na jednog taksistu. Nije se žalio, svetsan da je kriv, pa je kaznu proveo u kućnom pritvoru.