Skandalozni plan: Aurelio De Laurentis
Profimedia
Skandalozni plan: Aurelio De Laurentis

Profimedia

Skandalozni plan: Aurelio De Laurentis, Foto: Profimedia

Vlasnik Napolija Aurelio De Laurentis, poznat po onoj narodnoj što na umu - to na drumu, prilikom gostovanja na radiju krenuo je da kritikuje sve i svakoga. Udario je po italijanskoj vladi, UEFA…

- Ako se igrač sa reprezentativne akcije vrati zaražen koronom, znate li koliko će klubova da tuži UEFA zbog toga? Pohlepni su, nije ih briga što će možda da ugroze živote ljudi. Ljudi koji sede u UEFA su potpuno nesposobni, da imaju imalo srama sami bi odstupili. Uvedu finansijski fer-plej, a nijedan klub ga se ne pridržava i niko nije kažnjen kako bi trebalo da bude. UEFA moraju da preuzmu klubovi. Liga šampiona i Liga Evrope više nemaju smisla. Dosadili su s tim takmičenjima i bogu i narodu, čak je i ona himna naporna, staromodna je, dosadna, sve mora da se menja. Decu više ne zanima Liga šampiona i to nije stvar godina već kulture takmičenja.

Nije stao na evropskim čelnicima, osvrnuo se i na italijanske:

- Ima li smisla da se Serija A igra u ovakvom obliku? Ako navijači moraju da drže distancu na tribinama ili ne smeju da dođu na stadion, kako onda igrači mogu da ulaze u duele na terenu? Klubovi moraju da troše novac na testiranja i sve te procedure, jer imamo nesposobnu i neodgovornu vladu.

PROČITAJTE JOŠ: