Nina Radulović
Privatna arhiva
Nina Radulović

Privatna arhiva

Nina Radulović, Foto: Privatna arhiva

Ofsajd i šesnaesterac su termini koji su za nju bili totalna nepoznanica. Međutim, novi profesionalni izazov i ljubav prema sportu predstavljali su motiv Nini Radulović da ekspresno savlada ulogu sportske novinarke koja u emisiji „Putevima šampiona” na TV „Arenasport” donosi reportaže iz evropskih gradova, odnosno poznatih klubova u kojima s uspehom igraju srpski fudbalski reprezentativci.

Voditeljka „Nacionalnog dnevnika” u razgovoru za „Alo!” podelila je još i impresije o stadioma širom Starom kontinenta koje je obišla, sagovornicima iz sveta fudbala, navijačkom opredeljenju…

- Vrlo malo sam znala o sportu, a posebno o fudbalu, pre nego što sam počela da vodim emisiju „Putevima šampiona”, osim koliko igrača ima na terenu i kakvog je izgleda lopta. Nisam znala ni šta znače pojedini izrazi kao što je šesnaesterac, ofsajd... Međutim, pošto putujem sa sedam muškaraca u ekipi nije bilo šanse da ne postanem fudbalski ekspert. Neprekidno pričaju o sportu i zaista u tome uživaju. Inače, za svako putovanje se spremamo, učimo pripremljen scenario, nabavljamo građu za intervju sa sportistima i saznajemo pojedinosti o stadionima i klubovima - kaže Nina Radulović za „Alo!”.

Nina je u poslenjih nekoliko meseci zajedno sa kolegom Dejanom Pantelićem imala privileguju da obiđe neke od najpoznatijih fudbalskih objekata u Evropi.

- Mi u jednom gradu provedemo najmanje tri dana. Snimamo i po deset sati na suncu, kiši ili vetru. Često ne stižemo da jedemo, ali je ipak uživanje za oči, jer su ta divna saznanja o gradovima, arhitekturi, ljudima, kulturi, gastronomiji i na kraju sportu - neprocenjiva. Najlepši grad od u Evropi je definitivno Sankt Peterburg, a najlepši stadion je domam fudbalera Pari sen Žermena - „Park Prinčeva”. Bajern ima jedan od najskupljih stadiona na svetu, Atletikov „Vanda Metropolitano” je takođe nov i prelep, ali poseban utisak na mene je ostavio stadion Lokomotive iz Moskve. Predeo oko stadiona, zelenilo, lokomotiva koja ispred ulaza pozdravlja sve prisutne, tunel kojim igrači izlaze na teren, boje kojim su okrečene prostorije su toliko birane sa ukusom da ću ih zaista pamtiti ceo život - ističe poznato TV lice.

Imala je priliku da intervjuiše i naše najpoznatije fudbalere i sportske radnike.

- Sagovornici su shvatili značaj emisije tako da su se svi zaista potrudili. Peđa Mijatović nas je divno ugostio u Madridu, Deki Stanković u Milanu i na Zlatiboru u svom kampu, Miki Stević u Minhenu, Dušan Tadić u Amsterdamu. Sa druge strane, Milan Lane Jovanović me je oduševio kao neko ko nije zapostavio obrazovanje, već je stigao do postdiplomskih studija. Zaista možemo biti ponosni na naše momke koji nas najbolje predstavljaju u svetu - naglašava Nina.

Nina Radulović

Privatna arhiva

Nina Radulović, Foto: Privatna arhiva

 

Ona je nesumnjivo jedna od najpoželjnijih žena u Srbiji.

- Apsolutno svi sagovornici sa kojima smo imali intervjue su i naši prijatelji, tako da zaista niko nije pokazao takve pretenzije. Inače, na putovanjima je specifična atmosfera, stalno se negde žuri, a uveče smo toliko umorni da često ne stignemo ni da večeramo. Možda bih i primetila da neko šalje neke signale da su druge okolnosti, ali za mene je tokom snimanja emisija važan samo rad i disciplina - dodaje atraktivna voditeljka televizije „Pink” i „Arenasport”.

Prati dešavanja i u domaćem fudbalu.

- Mada su svi muškarci u mojoj porodici partizanovci, ja kvarim tu tradiciju. Moje boje su crvena i bela. Crvena zvezda je dokazala da može da se plasira u Ligu šampiona, pa zašto da ne budem optimista i na leto - zaključila je Nina Radulović.

Kao dete sam bežala od lopte

Odbojku i klizanje doživljava kao neku vrstu umetnosti zbog čega joj ta dva sporta najviše drže pažnju.

- Kao dete sam trenirala odbojku i kada je moja majka shvatila da više bežim od lopte, nego što želim da je dodirnem, motivisala me je da nastavim sa muzičkom školom. Bila je u pravu, ja sam ipak umetnički tip. Iako se možda to ne bi reklo zbog moje visine, ali veoma sam krhka, nežna i sklona povredama. Zavidim onima kojima sport ide od ruke, ali jednostavno ja nisam ta. Tokom srednje škole i studiranja redovno sam išla na sve moguće fitnes treninge i taj vid individualne rekreacije mi najviše prija - kaže Nina.

Dejan Stanković je vizionar i trenerski potencijal

Ekipa emisije „Putevima šampiona” bila je u gostima i kod legende milanskog Intera, a sada trenera fudbalera Crvene zvezde Dejana Stankovića.

- Deki je tamo zaista velika zvezda. Na stadionu „Đuzepe Meaca” je dočekan kao neko je obeležio jednu eru u italijanskom fudbalu, a takođe i mi kao njegovi gosti. On je veliki vizionar, ima ogroman trenerski potencijal, što se ogleda u broju dece koja treniraju u njegovom kampu na Zlatiboru. Osim toga on je jako neposredan i pristupačan, pa sam primetila da deca od njega svaku sugestiju prihvataju kao savet, a ne kao obavezu - rekla je Radulovićeva.