UEFA Logo
Wikipedia
UEFA Logo, Foto: Wikipedia

Najavljeno - učinjeno - UEFA je odlučila je da eliminiše tzv. kosovski klub Prištinu iz kvalifikacija za Ligu Evrope. To je učinjeno pošto Priština dva puta nije mogla da sastavi tim za susret protiv gibraltarskog kluba Linkoln Red Imps zbog velikog broja zaraženih fudbalera virusom korona.

Da li podržavate ovakve odluke UEFA?

 

Povodom celog slučaja oglasio se predsednik Linkoln Red Impsa Dilan Vijagas ističući da su želeli pobedu na terenu, a ne van njega, ali da je to ipak bilo najbolje rešenje.

– Bio je ovo nervozan vikend, nismo mogli da zamislimo kako će to UEFA odlučiti, a da ne bude u našu korist. Nismo mogli ni da zamislimo takav slučaj. Žalimo što smo na ovaj način prošli u narednu rundu kvalifikacija. Želeli smo da to uradimo na terenu. Igrači su bili dobro pripremljeni, tim je bio motivisan da uradi dobar posao – rekao je Vijagas.

Ovo je treći ovakav slučaj u Evropi ove sezone. Slovan iz Bratislave je takođe eliminisan iz istog razloga, a njima se pridružila i albanska Drita. Podsećamo, ovo je bila utakmica kvalifikacija za Ligu Evrope koja je prvobitno trebalo da se odigra u utorak, 18. avgusta, ali je potom odložena za četiri dana kasnije. Linkoln Red Imps će narednog protivnika imati u vidu Petanža iz Luksemburga.

PROČITAJTE JOŠ: