Antonio Rejes
AP Bernat Armangue
Antonio Rejes

AP Bernat Armangue

Antonio Rejes, Foto: AP Bernat Armangue

Pako, otac nesrećno preminulog fudbalera Sevilje Hosea Antonija Rejesa, govorio je o strašnih godinu dana bez sina. Saobraćajna nesreća u kojoj je kapiten Sevilje izgubio život dogodila se 1. juna 2019. godine i tog dana je plakao ceo grad.

"Ne možete moj život ni da zamislite. Moj jedini izlazak iz kuće je odlazak na groblje u 9 sati ujutru. Moja supruga je već izgubila 40 kilograma, a da nije izašla napolje. Svaki dan nas nešto podseća na Antonija“, rekao je utučeni otac preminulog fudbalera.

Pako je priznao da, od kako je izgubio sina, nema snage da pogleda bilo koju utakmicu.

"Nisam video nijednu fudbalsku utakmicu ili bilo šta vezano za taj sport. Bio sam na stadionu samo onda kada su Antoniju odavali počast. Ni derbi nisam mogao da gledam. Dani kada se igra fudbal su za mene najgori dani jer ih najteže podnosim. Sevilja je bila njemu sve, živeo je za nju“, rekao je Rejes Senior.

Niko u Sevilji nije zaboravio Hosea Antonija Rejesa. Sećanja su kod svih još sveža. Jedan od njegovih velikih prijatelja Ivan Rakitić, takođe ga se ovih dana sa posebnim uzbuđenjem seća i nada se da će jednog dana i on obući 10 koju je Rejes nosio tokom svoje poslednje sezone.

"Da je to moguće za mene bi bilo nešto veoma posebno. Bio bih ponosan da na taj način odam počast svom velikom, rano izgubljenom, prijatelju“, rekao je hrvatski internacionalac i igrač Barselone, koji je u Sevilji igrao od 2011. do 2014.