EVROPSKA KUĆA FUDBALA U VELIKOM PROBLEMU Panika u UEFA, menja se grad domaćin finala Lige šampiona, ali i format takmičenja

Najteži dani za fudbal u 21. veku.

UEFA
UEFA, Foto: EPA/Laurent Gillieron

UEFA je u sve većim problemima. Turska i dalje kuburi sa pandemijom koronavirusa, pa je krajnje neizvesno da li će Istanbul moći da ugosti finale Lige šampiona 29. avgusta. Upravo zbog toga, UEFA i Asocijacija evropskih klubova (ECA) su u pregovorima posle kojih je moguće da će biti aktiviran takozvani plan B, piše Mundo Deportivo.

U slučaju dogovora, odigraće se završni finalni turnir u kojem će učestvovati osam klubova. Naravno, prvo je neophodno da se završi osmina finala, a plan je da se fudbal u Ligi šampiona igra od 4. do 29. avgusta. Kao potencijalni domaćin umesto Istanbula pominje se Lisabon, koji ima uslova za ovakav događaj, a Portugalija nije razorena pandemijom kao druge zemlje. Takođe, navodi se i da bi Nemačka mogla da se kandiduje za organizaciju ovog potencijalnog turnira.

Svakako će sve biti jasnije 17. juna, kad će UEFA konačno objaviti plan za završnicu takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope, kao i datume za početak sledeće sezone.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi