Partizan - Rostov
FK Partizan - Miroslav Todorović
Bibras Natho

FK Partizan

Bibras Natho, Foto: FK Partizan

Partizan - Dinamo Zagreb, novi duel sledi na leto?! Poslednja utakmica ova dva tima, prijateljska, prekinuta je zbog tuče navijača 16. jula 2003. godine. Uprkos tome, sledeća utakmica između Partizana i zagrebačkog Dinama mogla bi da bude odigrana krajem juna ili početkom jula, i to u režiji Rusa.

Organizatori Mač Premijer kupa, koji je nedavno završen u Kataru, spremni su da turnir pod istim imenom organizuju i na leto tokom priprema za sezonu 2020/2021. u Austriji. Ideolog Mač Premijer kupa German Čistjakov izrazio je želju da Partizan bude deo i letnjeg projekta, u kom bi učestvovali večiti moskovski rivali, CSKA i Spartak. Nedostaje još četvrti učesnik, a prema nezvaničnim informacijama, pregovara se sa čelnicima Dinama iz Zagreba.

Predstavnici Partizana Milorad Vučelić, Miloš Vazura, Vladimir Vuletić i Ivica Iliev počastvovani su pozivom za leto i u načelu su ga prihvatili. Odmeravanje snaga s jakim klubovima po završetku letnjih priprema svakako bi mnogo značilo za FK Partizan pred početak domaćeg šampionata, ali i evropskih kvalifikacija.

Ostaje problem oko bezbednosti, jer su utakmice između srpskih i hrvatskih klubova uvek mečevi visokog rizika. Stariji čitaoci se sećaju  masovne tuče navijača dva kluba koja se desila 16. jula 2003. godine na međunarodnom turniru Akva kup u Švajcarskoj. Utakmica je prekinuta pri vođstvu Dinama iz Zagreba sa 2:0, kad su navijači obe ekipe uleteli u teren i započeli žestoku tuču, koju su tek posle desetak minuta prekinuli švajcarski specijalci.

Pre utakmice iz Zagreba su stigla dva autobusa navijača BBB, a prštalo je i na utakmici. Dinamov fudbaler Dino Drpić pogibeljno je startovao na Ivicu Ilieva, a onda je isti fudbaler ušao i u fizički okršaj sa Igorom Duljajem. Zbog njihovog konflikta obe klupe s rezervnim fudbalerima ulete su na teren i umalo je došlo do velike tuče. Trener crno-belih Lotar Mateus je tad optužio Zagrepčane za incident. Iako su hrvatski navijači bili brojniji u odnosu na pristalice Partizana, u desetominutnom sukobu na terenu stadiona nisu se dobro proveli. Prema nezvaničnim informacijama, u sukobu su dvojica Hrvata teško povređena. Dva pripadnika BBB su bez svesti izneti s terena, dok je nekoliko njih imalo ozbiljne povrede i završili su u bolnici.