FK Partizan
FK Partizan
FK Partizan

FK Partizan

FK Partizan, Foto: FK Partizan

Poraz Partizana za brigu navijača - Rubin je drugom pripremnom meču crno-belih u Turskoj lako i ubedljivo beogradski klub rezultatom 5:2! Partizan je oba gola postigao sa bele tačke, ali više brine partija defanzivne linije koja je dozvolila igračima ruskog kluba previše šansi i golova.

Već posle prvog dela igre Partizan je gubio 0:3. Rubin je poveo u 11. minutu posle sjajne akcije i lepog gola Makarova, koji je gađao iskosa sa desne strane. U 22. minutu ruski premijerligaš je duplirao prednost. Darko Jevtić je bio strelac posle nove sjajne akcije i brze kontre Rubina. Makarov je bio asistent, lepo je video naturalizovanog Švajcarca i spojio ga sa golom. Kad je u 38. minutu Rubin poveo 3:0, delovalo je da će Partizan doživeti katastrofu. Kvaračkelija je bio strelac, a asistenciju je upisao Đorđe Despotović.

U drugom poluvremenu Partizan je ipak makar na kratko popravio utisak. Maki Banjak je izborio penal, pošto je u kaznenom prostoru igrao glavom i pogodio visoko podignutu ruku igrača Rubina. Bibras Natho je bio precizan sa bele tačke i smanjio prednost. Samo dva minuta kasnije poništen je gol Partizana zbog navodnog ofsajda.

U 59. minutu Kosarev postiže sjajan gol i ponovo vraća Rubinu tri gola prednosti.

Crno-beli smanjuju u 75. minutu. Sejduba Suma je bio strelac, opet sa bele tačke! Lazar Pavlović je izborio novi penal za Partizan, ali i crveni karton za igrača Rubina. Suma je bio precizan sa bele tačke, a Aleksandar Stanojević je u duhu fer-pleja dozvolio treneru Rubina da izvrši izmenu umesto isključenog igrača.

Konačnih 5:2 za Rubin postavio je Ignjatijev, iz trećeg penala dosušenog na današnoj utakmici.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević odlučio se da u prvom poluvremenu igra u sastavu: Stevanović, Banjak, S. Marković, Vujavić, Brežančić, Šćekić, Jojić, Asano, L. Marković, Natho, Štulić.
Sa druge strane, slavni stručnjak Leonid Slucki izveo je sledećih 11: Diupin, Starfelt, Uremović, Zotov, Samošnjikov, Jevtić, Šatov, Kvarackelia, Makarov, Abildgard, Despotović.

PROČITAJTE JOŠ: