Savo Milošević
Alo/Marko Metlaš
Savo Milošević

Alo/Marko Metlaš

Savo Milošević, Foto: Alo/Marko Metlaš

Humska podrhtava, navijači su oduševljeni - Rikardo Gomeš je na korak od povratka u Partizan posle samo 12 meseci. Reprezentativac Zelenortskih Ostrva je nezadovoljan epizodom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i želi da se vrati u Humsku. Gomeš (29) je u sezoni 2018-19 bio najbolji strelac kluba sa čak 26 golova u svim takmičenjima, zahvaljujući čemu je postao ljubimac Grobara koji bi ga rado ponovo videli u crno-belom dresu. Posebno se navijači Partizana rado sećaju njegovog gola u 161. Večitom derbiju protiv Crvene zvezde u remiju 1:1.

Ono što je najvažnije, Rikardo Gomeš je od strane trenera Sava Miloševića označen kao idealna zamena za Umara Sadika koji će gotovo izvesno otići iz Humske, a neće biti lako nadoknaditi njegove golove i asistencije. Gomeš je u sezoni koju je počeo pod vođstvom Miroslava Đukića, nastavio pod komandnom palicom Zorana Mirkovića, a okončao saradnjom sa Savom Miloševićem, postigao 20 golova u Superligi i četiri u kvalifikacijama za Ligu Evrope. 

PROČITAJTE JOŠ:

Milošević je kratko sarađivao sa Gomešom, od marta do maja, ali dovoljno da vidi da je u pitanju golgeter koji bi kvalitetom i iskustvom značajno doprineo pojačavanju ekipe. Afrikanac se nije najbolje snašao u Emiratima, gde je leta 2019. godine stigao u Al Šaržu, a Partizan je na ime obeštećenja dobio 3,6 miliona evra. Čista zarada kluba na njemu je bila veća od tri miliona, jer je prethodno doveden besplatno iz portugalskog Nasionala, a godišnja plata mu je bila 250 hiljada evra. 

Rikardo Gomeš na derbiju Partizan - Crvena zvezda

FK Partizan

Rikardo Gomeš na derbiju Partizan - Crvena zvezda, Foto: FK Partizan

Gomeš je za Al Šaržu odigrao ukupno 14 utakmica i postigao šest golova. U februaru je usledila pozajmica u Kalbu, gde je do prekida sezone postigao samo jedan gol na pet utakmica. Gomeš bi sad, pošto mu je istekla pozajmica, trebalo da se vrati u Al Šaržu, ali u klubu nisu zainteresovani da ga vrate u ekipu, pa je rastanak neminovan. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

#FK| Svojim igrama i umećem doneo je Partizanu velike stvari. Da li je sada vreme za povratak? Vrlo izgledno... #PartizanNews

A post shared by @ pbg.news on Jun 30, 2020 at 7:27am PDT

Čelnici Partizana rade na dva modela dovođenja Rikarda, koji bi, ako se sve kockice poklope, mogao da se pojavi u Srbiji već za desetak dana. Prvi je jednogodišnja pozajmica, a drugi otkup ugovora. Svesni su Arapi da ne mogu da izvuku novac uložen u Rikarda, pa je izvesno da će cena biti značajno manja od 3,6 miliona evra, koliko ih je ukupno košta transfer Afrikanca. Ne bi bilo iznenađenje ni da Rikardo dobije čiste papire u zamenu za otpis dugova Al Šarži, što bi za Partizan bila najbolja moguća varijanta, jer bi ponovo stigao u Humsku bez obeštećnja. Narednih dana znaće se više o celokupnom transferu, ali je izvesno da postoje realne šanse da crno-beli dres ponovo ponede momak koji je za reprezentaciju Zelenortskih Ostrva odigrao 12 utakmica i postigao četiri gola. 

PROČITAJTE JOŠ: