Pep Gvardiola
EPA Lynne Cameron
Pep Gvardiola

EPA Lynne Cameron

Pep Gvardiola, Foto: EPA Lynne Cameron

"Stvorili smo mnogo šansi i postigli dva gola uz njihove greške. Nije lako igrati protiv tima kakav je Real. Sve u svemu, odradili smo dobar posao. Nismo mogli da očekujemo da posle 30 minuta vodimo 4:0. U drugom poluvremenu nije se mnogo toga dešavalo, ali smo stvarali šanse. Igrači su uložili izuzetan napor, svi oni", istakao je Gvardiola i dodao:

"U prvom poluvremenu smo igrali sa krilima bližim sredini terena, a ne šire. Mislim da je to bila moja greška. Ispravili smo je u drugom delu igre i popravili smo se. Bitno je to što smo ih dvaput dobili. Zinedin Zidan nikada nije izgubio u eliminacionoj fazi. Vidite sa kakvom smirenošću igraju, dobri su. Ovde smo da bismo pokušali da osvojimo Ligu šampiona. Ovo je prvi korak, ali ako mislimo da je to dovoljno pokazaćemo da smo mali. Ako želiš da pobediš, moraš da poraziš velike klubove."

Mančester siti

AP/Dave Thompson

Mančester siti, Foto: AP/Dave Thompson

Građani će se za prolaz u polufinale boriti sa Lionom.

"Upravo sam razgovarao sa skautingom i rekli su mi da moramo da budemo pažljivi. Imamo osam dana da se pripremimo za to. Prvo ćemo da uživamo u ovom uspehu, a potom ćemo da mislimo o Lionu."

PROČITAJTE JOŠ: