Pjer-Emerik Obamejang
EPA Neil Hall
Pjer-Emerik Obamejang

EPA Neil Hall

Pjer-Emerik Obamejang, Foto: EPA Neil Hall

Pjer-Emerik Obamejang na pragu je odlaska iz Arsenala. Milanski Inter iznenada se uključio u trku za njim, prenose engleski mediji. Gabonski napadač izrazito je nezadovoljan karijerom u Arsenalu s kojim nije ostvario ni blizu onoliko uspeha na koliko je računao.

Osim toga, Arsenal nikako ne može do Lige šampiona, a 30-godišnji napadač navodno očajnički želi da igra u najelitnijem evropskom takmičenju.

Obamejang je odbio da potpiše novi ugovor s Arsenalom, a postojeći mu ističe u leto 2021. godine. Kako ne bi ostao bez odštete za igrača, kojeg je u januaru 2018. godine Borusiji Dortmund platio 64 miliona evra, Arsenal bi ga pustio u januaru ili na leto, za neznatno manji iznos.

Osim Intera, Gabonca želi i Barselona, ali njegov transfer u zimskom prelaznom roku, barem za sad, ipak nije realan. "Tobdžijama" tako do početka sledeće sezone preti raspad. Granit Džaka je navodno već dogovorio transfer u Hertu, a ode li Obamejang, londonska ekipa će biti veoma oslabljena, a poznato je da vlasnici Arsenala nisu poznati po tome što često vole da kupuju nove igrače.

.