Nemanja Matić
EPA Peter Powell
Nemanja Matić

EPA Peter Powell

Nemanja Matić, Foto: EPA Peter Powell

Osvajač Svetskog provenstva sa Francuskom 2018. Pol Pogba, nije štedeo reči kad je medijima na Ostrvu hvalio jednog od najboljih igrača Mančester Junajteda Nemanju Matića i potvrdio koliko mu znači na terenu.

- Nemanja je mentor celog tima. Daje nam ravnotežu, gura me da idem napred i ponekad me usmerava. Reći će na primer "idi po tu loptu" ili "ostani ovde". Bio je odličan, uvek daje savete i kao vezista ima iskustva i osvajao je trofeje, ali opet hoće još - rekao je Pogba za "Junajted Rivju".

Iako je pre samo pola godine Nemanja bio na izlaznim vratima sa Old Traforda, uspeo je da se vrati u formu i kako Pogba tvrdi upravo je on jedan od najzaslužnijih igrača što se Junajted bori za Ligu Šampiona. 

- Trenira jako i uvek je profesionalan, a to je ono što nam treba u ekipi, potreban nam je neko takav. On je nastavljao da gura ekipu do ovde gde smo sad. Neverovatno je, stvarno je super imati ga za saigrača.

Nagrada za partije koje naš reprezentativac pruža, stigla je u vidu novog ugovora i produžetka saradnje sa Crvenim đavolima do 2023. godine. Jasno je da menadžer Mančester Junajteda Ole Gunar Solskjer čuva dobitnu kombinaciju koju je pronašao u veznom redu između Pol Pogbe, Bruna Fernandešu i Nemanje Matića.

PROČITAJTE JOŠ: