Maradona Dijego Armando Maradona preminuo
Foto: AP/Natacha Pisarenko
Maradona Dijego Armando Maradona preminuo

Foto: AP/Natacha Pisarenko

Maradona Dijego Armando Maradona preminuo, Foto: Foto: AP/Natacha Pisarenko

Lekar legendarnog Dijega Armanda Maradone Leopold Luke navodno je uradio nešto nezamislivo. Njega već neko vreme u Argentini sumnjiče da je glavni krivac za smrt čuvenog fudbalera.

Sada je utvrđeno, kako prenose mediji u Argentini, da je falsifikovao Maradonin potpis kako bi dobio pristup istoriji bolesti slavnog Argentinca. Taj zahtev bio je napisan 1. septembra 2020. godine, a kako je taj dokument i korišćen, Lukeov potez smatra se za zločin.

- Svako ko lažni dokument u celini ili delimično sačini tako da može biti štetan, biće kažnjen zatvorom od jedne do šest godina ako je javni instrument, i zatvorom od šest meseci do dve godine ako je reč o privatnom instrumentu - naznačeno je u prvom pasusu odgovarajućeg zakona.

Jedan od tužioca je otkrio da ukoliko pomenuti potpis nije potpis Dijega Maradone, onda se oni pripisuju lekaru Lukeu, koji će moći da ga dovede u pitanje i ponovo zatraži proveru.

Iako su u Argentini kazne koje su kraće od dve godine potencijalno oslobađajuće za njihovo izvršenje van zatvora, Maradonin lekar mogao bi ipak da završi u zatvoru.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: