Marakana
Vladimir Marković
Marakana

Vladimir Marković

Marakana, Foto: Vladimir Marković

Reporteri „Alo!“ istrčali su na teren dva naša najveća stadiona pre igrača Crvene zvezde i Partizana i nakon detaljne inspekcije uverili se da je trava u idealnom stanju.

Komšije nisu dozvolile da se usled jednoipomesečne pauze zbog koronavirusa za-pati korov. Naprotiv, sveže pokošena travnata podloga u Ljutice Bogdana i Humskoj prosto mami da se potrči za loptom, koja se polako sprema da skine zaštitnu masku. Fudbaleri će na treninge naj-verovatnije već od nedelje, a šampionat bi trebalo da se nastavi krajem maja, ali bez prisustva publike.

ĆOROVIĆ: Brinuli smo o terenu i tokom bombardovanja

Na centru „Marakane“ dočekao nas je Miodrag Ćorović, domaćin Zvezdinog stadiona:

Marakana

Vladimir Marković

Marakana, Foto: Vladimir Marković

- Održavali smo naš stadion za vreme bombardovanja, održavamo ga i sada. Znali smo da će ova kriza kad-tad morati da prođe. Bili smo maksimalno angažovani tokom pandemije, pa spremno dočekujemo nastavak sezone. Svakodnevno smo na terenu s radnicima, podloga „Marakane” će biti u idealnom stanju sredinom meseca. Svi s nestrpljenjem iščekujemo da se ovde lopta ponovo zakotrlja!

STEPANOVIĆ: U Humskoj mečevi mogu da počnu već sutra

Stadion Partizana

Vladimir Marković

Stadion Partizana, Foto: Vladimir Marković

 

Stotinak metara dalje, u Humskoj, u tišini se vodi briga o terenu Partizana. Aleksandar Stepanović, direktor stadiona u Humskoj, za naš list kaže:

- Što se travnate podloge tiče - utakmica može da se odigra sutra! Teren je u odličnom stanju. Naše službe za održavanje funkcionišu bez obzira na koronavirus. To je neophodno zbog trave, njenog košenja i prihranjivanja. Svakog trećeg dana šišamo travu, a jednom u dve nedelje koristimo tečno đubrivo. Postoji čak i proces provere hemijskog sastava zemlje, koju šaljemo u institut.

Stadion Partizana

Vladimir Marković

Stadion Partizana, Foto: Vladimir Marković

Zaista - sve već miriše na fudbal!