Dragan Džajić
Alo!
Dragan Džajić

Alo!

Dragan Džajić, Foto: Alo!

Četa sportista na frontu u borbi protiv užasnog protivnika je sve brojnija. Priključila se i Ana Ivanović, a to je obradovalo i Dragana Džajića.

Najveća fudbalska legenda Srbije priča za „Alo!“ o užasu koji je zahvatio planetu, čime doprineti trijumfu nad koronavirusom, kako provodi vreme u izolaciji, a najpre o donaciji Ane Ivanović, čiji je brat Miloš oženjen Džajinom ćerkom Draganom. Slavna teniserka se, podsećamo, odazvala pozivu Unicefa za donaciju 35 respiratora bolnicama u našoj zemlji.

- Drago mi je zbog Ane, ponosan sam na taj njen gest. Raduje me svaka vest o pomoći u ovoj teškoj borbi - kaže bivši as i čelnik Crvene zvezde, danas njen počasni predsednik.

Ana Ivanović

Instagram/anaivanovic

Ana Ivanović, Foto: Instagram/anaivanovic

Da, sportisti se masovno uključuju u borbu?

- Pozdravljam to, naravno. Lepo je videti da ljudi pomažu, ko god hoće, a shodno mogućnostima. Sportisti su uvek takvi bili, i sportisti i klubovi. Pomagali su i ranije, doduše, u nekim drugačijim situacijama. Siguran sam da će se ova kampanja nastaviti.

Pamtite li težu situaciju za čovečanstvo?

- Ne, ovo nisam mogao ni da zamislim. Ne znam ni ko jeste mogao. Možda naučnici koji se bave time, ali običan svet nije mogao ni da pretpostavi da će planeta u ovoj meri biti zarobljena.

Najteže mi pada što ne viđam unuke

Godine koje ima (73) nameću Džaji boravak u kućnoj izolaciji. - Najteže mi pada što ne mogu da budem s unucima. Ćerke mi šalju njihove slike, ali... S njima se redovno čujem, nekoliko puta u toku dana. Dođu one ponekad, da donesu šta nam zatreba. Dođu do kapije i predaju. Tako smo se dogovorili, da svi budemo odvojeni, što je, verujem, u interesu svih nas.

Kako provodite izolaciju?

- Ne želim sebi da pravim probleme, da se zaluđujem nekim stvarima, slušam savete i postupam prema njima. Gledam televiziju, malo čitam, u toku sam aktuelnih zbivanja. Imam sobni bicikl, vozim pola sata do 40 minuta dnevno. To sam radio i pre ove situacije, radi odražavanja kondicije.

Život bez fudbala, jeste li to mogli da zamislite?

- A, to nisam. Fudbala je baš bilo na TV-u, a sad... Sad gledam ono što se nudi - snimke starih utakmica, emisije o fudbalu. Baš sam skoro gledao dokumentarac o istoriji Barselone, interesantan je. Takođe, gledam i poneki film.

Imate li poruku za narod Srbije?

- Želim svima da iz ovoga izađu kao pobednici. Samo, strpljenja mora da bude. Lepo kaže naš narod „strpljen, spašen“. Zato, ako mogu, ovim putem apelujem na sve da se pridržavaju mera jer one nisu izrečene bez razloga. Svi bi trebalo da shvatimo da smo u ozbiljnoj situaciji i da moramo da budemo disciplinovani. Eto, želim nam svima da istrajemo u ovoj borbi, da slušamo da bi ona trajala što je kraće moguće, a mi iz nje izašli što bezbolnije - poručuje Dragan Džajić.