Robert Prosinečki
Alo!/D.Briza
Robert Prosinečki

twitter/ftbl_ecb

Robert Prosinečki, Foto: twitter/ftbl_ecb

U sekvenci emisije posvećenoj Crvenoj zvezdi je prvo odgovorio šta beogradski klub predstavlja:

"Moj odnos prema Crvenoj zvezdi je uvek isti. Klub koji mi je pomogao dok sam bio igrač. Posle na počecima trenerske karijere, opet Zvezda. Odlični odnosi. Puno su mi dali i puno sam dao, uzajamno. Nikad zaboravljeni klub".

Zatim je Prosinečki bio na teškom zadatku, upitan da odabere najbolji od tri momenta u karijeri - U-19 prvak sveta u Čileu, Bari u dresu Zvezde ili treće mesto na Mundijalu u Francuskoj.

Krenuo je ponaosob:

"Sve su mi drage. Ta '87., osvanje svetskog prvenstva za juniore je početak. Tu smo krenuli sa nađom karijerom od Zvoneta (Zvonimir Boban), Davora (Šukera), Mijatovića... Tad su počeli da se zanimaju za nas. Nije ni malo lako biti svetski prvak u bilo čemu. Dalo nam je dodatni puls za dalju karijeru. Od "Čileanaca" retko ko nije napravio karijeru gde su nas prepoznali neki ljudi. Kada si svetski šampion sigurno u klubu imaš bolji status, pa tako i u Crvenoj zvezdi".

Sledi Zvezda, uz komentar današnjeg stanja na eks-ju prostorima:

"Sa Balkana da neko osvoji prvenstvo, mislim da se nikada neće desiti, vrlo teško ili čak nemoguće. Pogotovu sad gde najveći klubovi ulažu tako da mislim da sa Balkana ili iz "istočnog bloka" ne može niko da osvoji Ligu šampiona". 

 

Voditelj je pridodao potpitanje vezano za čuveno četvrtfinale protiv Milana 1987. gde je magla sprečila Zvezdu da prođe dalje. Da li su tada osetili da kao tim mogu do velikih rezultata:

"Crvena zvezda je uvek, bar u bivšoj Jugoslaviji prolazila prva dva, tri kola. Po rankingu je dobijala mnogo slabije ekipe. Zvezda je tada imala neverovatnu ekipu. Miks najtalentovanijih igrača bivše Jugoslavije. Čekalo se, radilo, uzimali su se najbolji igrači u tom periodu. Izuzetno talentovani igrači su to i kasnije pokazali. Na početku nismo ni bili svesni koliko smo dobri i onda to tako krene, dođeš do četvrtfinala, polufinala i onda si svestan da imaš odliučnu ekipu i da možeš do rezultata. Kad dobiješ Bajern u Minhenu onda veruješ i da možeš da budeš i evropski prvak".

Dotakao se i trećeg mesta sa Hrvatskom u Francuskoj, najboljeg rezultata do finala u Rusiji.

"Velika stvar. Mogli smo i više od toga, pogotovu ta Francuska, taj Tiram koji u životu nije dao dva gola. Vodiš 1:0 čak si bio blizu da budeš u finalu".