Dragan Spasić
Marko Metlaš
Dragan Spasić

Marko Metlaš

Dragan Spasić, Foto: Marko Metlaš

Iza bivšeg asa Crvene zvezde i nekadašnje perjanice Sartida, vršnjaka koje je sudbina vezala pre skoro sedam godina na „Marakani”, stoje angažmani i u turskom klubu Kajzeri i u reprezentaciji Azerbejdžana. A ispred, verovatno, i u nacionalnom timu Bosne i Hercegovine. Prosinečki je, naime, uz Amara Osima finalni kandidat za selektora „zmajeva”, a ako dođe do završnih pregovora, jedini uslov da prihvati ponudu, najavio je 48-godišnji hrvatski stručnjak, biće dolazak njegovog stručnog štaba. Tačnije, najbližih saradnika - Dragana Spasića i Gordana Ciprića.

- Vođenje Bosne i Hercegovine bi bio, verujem, veliki izazov za Robija, a i za mene, naravno. Tako bismo razmišljali da je reč o bilo kojoj reprezentaciji ili klubu sa prostora bivše Jugoslavije - poručuje Spasić u razgovoru za „Alo!”.

Njegov mozak je kompjuter

Spasiću, veli, rad sa Prosinečkim donosi neizmerno iskustvo u trenerskoj karijeri:

- Ima fascinantnu memoriju. O svakoj ligi, timu, igračima ima podatke u glavi! Kad počnemo pripremu za meč, on krene da "sipa" činjenice, ja ga gledam i kažem mu: "Ne mogu da verujem." Njegov najveći kvalitet, čini mi se, jeste da psihički spremi igrače. Ima moć da svakog ubedi da iskoristi kvalitete, čak i u duelu sa mnogo boljim, kao i da sakrije mane. Robi je čudo, zaista.

Doskora ste bili u reprezentaciji Azerbejdžana, od koje ste stvorili konkurentan tim. Zašto ste otišli?

- Upravo zbog novog izazova. Azeri su bili prezadovoljni, želeli su da nas zadrže, ali Prosinečki i mi u štabu smo želeli promenu posle tri godine.

Pričate li o Zvezdi, mogućnosti da ponovo budete na klupi crveno-belih?

- Kako kažu, nikad ne reci ne. Ma imam osećaj da bi se Robi vratio u Zvezdu, ne jednom, 100 puta. Međutim, stvari se drugačije nameste...

Sad se, eto, namešta da ćete u Sarajevo. Kako biste se vi osećali na meču BiH-Srbija, primera radi, u kvalifikacijama za EP 2020?

- Već sam bio u takvoj situaciji, tokom prijateljskog duela Azerbejdžana i Srbije. Šta ćete, posao je to. Trudim se da potisnem emocije - veli Dragan Spasić.

Robert Prosinečki

Petar Marković

Zvezda u srcu: Robert Prosinečki, Foto: Petar Marković

Bez kvalitetnog saradnika nema ni dobrog šefa. Zna to Klop, zna i Prosinečki.

Komentari (1)

BoKi

28.12.2017 08:34

dobri su to decki.....srecno Prosinecki....