Kejhil postiže gol protiv Srbije
Youtube/FIFATV
Kejhil postiže gol protiv Srbije

Youtube/FIFATV

Kejhil postiže gol protiv Srbije, Foto: Youtube/FIFATV

Honda je poslednji, šesti kontinent, Južnu Ameriku, pokorio kad je pogotkom sa bele tačke na debiju u dresu brazilskog Botafoga postigao 100. gol u karijeri. Japanac je karijeru počeo u Nagoji za koju je postigao 11 pogodaka (Azija). Prva stanica u Evropi bio mu holandski Venlo, da bi najbolje momente imao u CSKA iz Moskve i italijanskom velikanu Milanu (Evropa).

Honda je zatim je bio neumoljiv u dresu meksičke Pačuke (Severna Amerika), a sedam pogodaka je postigao i u Australiji, pošto je nastupao za Melburn Viktoriju. Dva puta je kao reprezentativac Japana tresao mrežu na Mondijalu u Južnoj Africi 2010. godine.

David Vilja, legendarni napadač Barselone i Španije, takođe je postigao golove na svih šest kontinenata. U prebogatoj karijeri, Vilja je sa Španijom osvojio dve titule evropskog prvaka (2008. i 2012) i svetsku krunu (2010). U klupskoj karijeri je najviše uspeha imao u Barseloni u periodu od 2010. do 2013. godine, osvojio je osam trofeja među kojima dve titule prvaka Španije i Ligu šampiona, a ostaće upamćen i po golu u finalu na londonskom Vembliju u pobedi nad Mančester junajtedom (3:1).

David Vilja

AP

David Vilja, Foto: AP

Na Nou Kamp je došao iz Valensije, čiji je peti najbolji strelac u istoriji kluba (129 golova), a tokom karijere igrao je za Sporting Hihon, Saragosu, Atletiko Madrid, Njujork Siti (Severna Amrika), Melburn Siti (Australija), pre nego što je početkom godine otišao u Visel Kobe iz Japana (Azija). Gol u Južnoj Americi, koji mu je nedostajao da kompletira svih šest kontinenata, postigao je 2013. tokom Kupa Konfederacija koji je igran u Brazilu.

Treći, nama najomraženiji, koji je bio strelac na svih šest kontinenata, je Tim Kejhil. Sa 50 pogodaka, među kojima je i jedan protiv Srbije na Mondijalu u Južnoj Africi u pobedi 2:1, prvi je strelac u istoriji reprezentacije Australije. Sprečio je tad četu Radomira Antića da se plasira u osminu finala Mondijala, i to u deo kostura koji je bio potpuno otvoren do polufinala.

Najdublji trag Kejhil je ostavio je u Evertonu za koji je od 2004. do 2012. godine odigrao 278 utakmica i postigao 68 golova. Kejhil, koji je nosio dresove Njujork Red Bula, kineskih klubova Šangaj Šenhue i Handžua, Melburna, kao i u Engleskoj Milvola i Evertona, postizao je golove u Africi i Južnoj Americi na Mondijalima, čime je kompletirao svih šest kontinenata.