Jirgen Klop
EPA Noushad Thekkayil
Jirgen Klop

EPA Noushad Thekkayil

Jirgen Klop, Foto: EPA Noushad Thekkayil

"Situacija je drugačija između Flamenga i Liverpula. Oni su došli sa jasnim ciljem da osvoje takmičenje i vrate se kući kao heroji. Nama je rečeno da ostanemo kod kuće i igramo Karabao kup. Ipak, ovde smo i želimo da osvojimo takmičenje", rekao je Klop na konferenciji za novinare u Dohi.

Liverpul će u subotu igrati protiv Flamenga u finalu Svetskog prvenstva za klubove.

"Flamengo nije navikao da gubi utakmice, to je ono što znamo. Znam šta možemo da očekujemo. Protivnik će biti organizovan, intenzivan", kazao je Klop.

Zanimljivo je da Liverpul nije do sada uspeo da osvoji FIFA Svetski klupski kup. Pre 14 godina izgubili su od Sao Paola, Klop želi da donese trofej na "Enfild".

"Igramo protiv ekipe iz zemlje u kojoj ovo takmičenje smatraju najbitnijim, dok mi u Engleskoj moramo da objašnjavamo zašto smo došli ovamo. Tako se u Evropi gleda na sve okolo, mi smo u centru pažnje".

"Ipak, znam da su moji momci sto odsto koncentrisani i nije potrebno da im Brazilci popot Alisona ili Bobija Firmina pričaju o značaju ovog kupa. Svi su sportisti i uvek je cilj da se dođe do trofeja", zaključio je Klop.

Utakmica će se igrati od 18.30 u Dohi.