Kristijano Ronaldo i Srbija
AP Darko Vojnović
Kristijano Ronaldo i Srbija

AP Darko Vojnović

Kristijano Ronaldo i Srbija, Foto: AP Darko Vojnović

Ovo je priča o Sofiji Markuljević, devojčici oboleloj od retke bolesti spinalne misitrofije, a njeni roditelji vode veliku borbu kako bi prikupili dovoljno novca.

Naime, za njeno lečenje je potreban lek "zolgensma" koji se proizvodi samo u Americi i koji košta 2,1 milion dolara (+300.000 za lečenje je potrebno).

Njen otac Stefan Markuljević, nekadašnji kondicioni trener muške odbojkaške reprezentacije, pokrenuo je akciju i dosad skupio oko 670 hiljada dolara.

Iako to još uvek nije dovoljno, svi se nadaju i veruju da će iznos biti prikupljen i da će se Sofija izboriti sa bolesti koja je progresivna i smrtonosna.

Još nije dovoljno, ali svi veruju da će iznos biti prikupljen i da će se Sofija izboriti sa bolesti koja je progresivna i smrtonosna.

"Moj prijatelj Nemac je veliki kolekcionar dresova. Bogat je, imućan, kada sam mu se obratio za pomoć, donirao je određenu cifru, a preko humanitarne organizacije doniraće Ronaldov dres sa njegovim potpisom. Kristijanu je samo poslao poruku da će dres donirati u humanitarne svrhe, jer ga je dobio namenski, sa potpisom i ne želi da se Portugalac uvredi" - rekao je otac devojčice koji je potom dodao:

"Ronaldo zna o čemu se radi, da je pomogao nekom detetu iz Srbije, ali sa nama nije kontaktirao, jer se ne poznajemo!"

Luka Dončić

AP/Brandon Wade

Luka Dončić, Foto: AP/Brandon Wade