Darija Kisić Tepavčević
Printscreen/Alo.rs
Darija Kisić Tepavčević

Printscreen/Alo.rs

Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen/Alo.rs

Doktorka Darija Kisić Tepavčević odgovorila je i na pitanja koja se tiču domaćeg sporta na konferenciji povodom pandemije korona virusa.

- Mi u narednom periodu imamo samo jednu važnu utakmicu, to je utakmica protiv korona virusa. Što se tiče ostalih mera, to se može razmatrati, ali to je sve rizik. Mi jesmo imali odluku za derbi, ali tada su bile propisane mere. One se nisu poštovale, čija je to krivica, to je druga priča, ali to se nije poštovalo - rekla je doktorka u podsećanju da je u junu odigran "večiti derbi" u fudbalu sa delimično popunjenim tribinama.

- Bila je prodaja karata onlajn i to se dosta ismejavalo, ali to je bio dobar način, a ne čekanje na biletarnici. Ni u tom momentu nije bilo dozvoljeno da bude toliko ljudi koliko je bilo na tribinama. Pokazali smo se da nismo odgovorni i da je takva vrsta okupljanja faktor rizika - smatra doktorka Kisić Tepavčević.

Kada je upitana konkretno za naredne mečeve, pre svega za susret Srbije i Škotske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kao i za mečeve Crvene zvezde u Ligi Evrope, Darija Kisić Tepavčević je rekla kako je daleko bolje ne rizikovati.

- U poslednja 24 časa su tri osobe preminule. To je podatak koji bi trebalo sve da nas zabrine. Jesmo se poželeli normalnog života, ali bolje da se strpimo - zaključila je ona.

PROČITAJTE JOŠ: