Erling Braut Haland (Borusija Dortmund)
EPA-EFE/Julio Munoz
Erling Braut Haland (Borusija Dortmund)

EPA-EFE/Julio Munoz

Erling Braut Haland (Borusija Dortmund), Foto: EPA-EFE/Julio Munoz

"Haland će biti jedna od zvezda sledeće decenije jer vidimo da zvezde poput Ibrahimovića, Ronalda i Mesija dolaze u doba u kojem se svi pitaju: 'Koliko dugo još možemo da uživamo ​u njima?' Dakle, svi traže novu generaciju", kazao je menadžer mladog norveškog napadača.

Jedan od najmoćnijih menadžera na svetu nije želeo da otkrije kojih je to 10 klubova, tek kako se samo četiri nalaze na Ostrvu.

Real Madrid i Mančester junajted su dva kluba koja se redovno povezuju sa Halandom otkako je Red Bul Salcburg zamenio Dortmundom. Spominju se Liverpul, Barselona, Čelsi, Bajern, Juventus, Inter...

Nemački mediji navode kako će Borusija teško zadržati Halanda ako ne uspe da se kvalifikuje za Ligu šampiona, a trenutno drži šesto mesto na listi Bundeslige.

Norveški reprezentativac ima ugovor do 2024. godine, koji uključuje klauzulu o izlasku od najmanje 100 miliona evra, koja stupa na snagu najranije 2022. godine.

Borusija je 2017. prodala Osmana Dembelea Barseloni za klupski rekord od 150 miliona, a nagađa se kako će Haland oboriti taj rekord.

PROČITAJTE JOŠ: