Liverpul - Aston Vila
EPA-EFE/NEIL HALL
Liverpul - Aston Vila

EPA-EFE/NEIL HALL

Liverpul - Aston Vila, Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Ovog decembra, Liverpul je mogao da ponovi tu neslavnu istoriju u istom gradu, ali ovog puta od Aston Vile!

Šampion Evrope je igrao sa u-23 sastavom, jer su se izabranici Jirgena Klopa tada nalazili u Kataru gde igraju FIFA klupsko prvenstvo sveta!

Kada je menadžer Aston Vile video da je Liverpul doputovao sa dosta podmlađenom ekipom, odlučio je da znatno podmladi svoj sastav, koji je i pored toga imao osam seniorskih reprezentativaca.

Aston Vila je ubedljivo pobedila Liverpul (5:0) i plasirala se u polufinale Liga kupa. Ostaće zapisano da su "Redsi" na jednoj zvaničnoj takmičarskoj utakmici izveli najmlađi tim, čija je prosečna starost bila 19 godina i 182 dana.

Nil Kričli, trener Liverpula U-23, bio je oduševljen potezom svog kolege, ali i ponašanjem protivničkih fudbalera, koji su već do poluvremena stekli visokih 4:0.

"Ne samo što je ponašanje njihovih igrača prema našima bilo fenomenalno, nego su posle utakmice Din Smit i njegov pomoćnik Džon Teri došli u našu svlačionicu i rekli igračima: 'Samo napred, srećno'. Želimo vam sve najbolje. Igrači i ja ćemo to pamtiti do kraja života", rekao je Kričli.