Savo Milošević
FK Partizan
Savo Milošević

FK Partizan

Savo Milošević, Foto: FK Partizan

Očekuje se da protiv Javora u nedelju debituje Maki Banjak, pojačanje iz Olimpije. Kamerunac bi trebalo da čini štoperski tandem sa - Nemanjom Miletićem. Prinudni desni bek u prethodne dve sezone tako će se vratiti na prirodnu poziciju, zbog koje je svojevremeno i doveden u klub. To znači da će ceh platiti oba štopera, i kapiten Bojan Ostojić i Uroš Vitas koji nije opravdao očekivanja ni struke ni navijača. Na desnog beka će, samo privremeno, Aleksandar Lutovac koji, kao ni Nemanja Miletić, po vokaciji nije bek. Očekuje se da uskoro u Humsku, posle dugog niza godina, konačno stigne igrač koji jeste desni bek - Nikola Boranijašević. Dotle će Lutovac popunjavati mesto uz desnu aut-liniju.

Banjak će među startere, ali to će napraviti veliki problem Miloševiću zbog ograničenja broja stranaca, jer to znači da će na klupu morati jedan od četvorice standardnih legionara - Natho, Asano, Suma ili Sadik. Teško je reći šta će Savo odlučiti, ali u ovom trenutku deluje da je samo Izraelcu zagarantovano mesto u postavi, dok ne bi bilo iznenađenje da meč sa klupe počnu Suma ili Sadik. Kad je u pitanju Natho, ne bi bilo iznenađenje ni da u nedelju ponese traku umesto Ostojića, koji je podbacio u prve dve runde.

Otvara se i pitanje golmana, jer je pitanje da li je ispravna odluka da brani Aleksandar Popović. Ukoliko se međutim Milošević odluči da vrati iskusnog Vladimira Stojkovića među stative, moraće da nađe mesto u startnoj postavi za igrača mlađeg od 21 godine, a uz zacementiranog Filipa Stevanovića, u startnih 11 bi mogli Lazar Pavlović ili Nikola Čolić, ali to bi opet značilo da bi van prvih 11 morao jedan stranac, Suma ili Asano. 

Izvesno je svakako da su pred Miloševićem dani teških i velikih odluka, pogotovo jer bi svaki sledeći kiks praktično značio oproštaj od trke za titulu. 

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

baradja

07.08.2020 10:07

Asano ne koristi ukazano poverenje,ostali stranci za sada ?!...Da li Popović zna da komanduje odbranom je dobro pitanje ? Ono što Savi zameram je da, kod povoljnog rezultata, Sumu zamenjuje Šćekićem,a pokazalo se mnogo puta promašenim,najbolnije protiv AZ -a,jer Suma najbolje čuva loptu daleko od gola