Sevilja - Roma
AP/Photo/Wolfgang Rattay
Sevilja - Roma

AP/Photo/Wolfgang Rattay

Sevilja - Roma, Foto: AP/Photo/Wolfgang Rattay

Sevilja je od samog početka utakmice imala incijativu na sredini terena i nije dozvoljavala igračima Rome da nametnu svoj ritam igre. Španski tim je od početka bio dosta ofanzivniji i to im se isplatilo u 22. minutu.

Banega je uposlio Reguliona koji je iskoristio očajnu reakciju Bruna Peresa i još gori potez golmana Lopeza i uspeo da pogodi za 1:0 i tako dovede Sevilju u prednost.

Posle postignutog gola Sevilja nije odustajala od svoje igre. Roma je pokušavala nekako da zapreti, ali večeras jednostavno nije bila njihova noć. Da stvar bude gora, u samom finišu prvog dela Sevilja je udvostručila prednost.

Džeko je izgubio loptu 30-tak metara od gola Sevilje, a onda je sevnula kontra. Okampos je sjajno prošao po desnoj strani i uposlio El Nesirija koji je lagano pogodio za 2:0.

Roma je u nastavku meča igrala nešto bolje, ali ozbiljnije prilike skoro da nije bilo. Najbolju šansu imao je Džeko u 71. minutu kada je dobro šutirao, ali lopta je otišla pored gola.

Tri minuta kasnije Sevilja je preko Kondea postigla i treći gol, ali je VAR zbog ofsajda to poništio. Do kraja meča Sevilja je čuvala svoju prednost, dok Roma nije uspela da zapreti i barem malo učini stvari zanimljivijim u finišu meča.

Sevilja se tako plasirala u četvrtfinale gde će igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela Olimpijakosa i Volverhemptona.

U četvrtfinale plasirao se i Bajer Leverkuzen, koji je na svom terenu sa minimalnih 1:0 savladao Rendžers. Odlučujući trenutak u ovom meču desio se u 51. minutu kada je Diabi postigao jedini gol.

Leverkuzen u četvrtfinalu očekuje veoma težak zadatak jer igraju protiv Intera.

PROČITAJTE JOŠ: