Dijego Simeone
AP/JuanJoMartinez
Dijego Simeone

AP/JuanJoMartinez

Dijego Simeone, Foto: AP/JuanJoMartinez

Ovaj rezultat je najviše obradovao Barselonu koja je nakon ovog kola smanjila zaostatak za vodećim Atletikom na samo tri boda.

Domaćin je poveo u 15. minutu golom Luisa Suareza na dodavanje Markosa Ljorenta. Bio je to 12. Suarezov pogodak protiv "Kraljevskog kluba". Real je mogao do izjednačenja svega tri minuta kasnije, ali Jan Oblak je bio spreman na udarac Karima Benzeme.

Na početku drugog dela Atletiko je mogao da potvrdi pobedu. Janick Karasko i Suarez nisu iskoristili dobre prilike, a kasnije se probudio i Real. Karim Benzema je imao dvije odlične prilike, ali Oblak je sjajno branio.

Ipak, u 88. minutu Francuz je izjednačio na asistenciju Kazemira.

- Kontrolisali smo veći deo utakmice, dominirali smo u defanzivi i imali smo prilike da zatvorimo utakmicu, ali ih nismo iskoristili - kazao je trener Atletika Dijego Simeone.

Zinedin Zidan

EPA/JuanJo Martinez

Zinedin Zidan, Foto: EPA/JuanJo Martinez

- U fudbalu morate dati sve tokom utakmice, a ako ne rizikujete, ne biste trebali da se iznenadite ako protivnici izjednače - dodao je.

Atletiko sada vodi sa 59 bodova, Barselona ima 56, a Real Madrid 54 boda.

Zinedin Zidan veruje kako je njegov tim još uvek u igri za titulu.

- Znamo da je dug put,  ali borićemo se do kraja jer svašta može da se dogodi - rekao je Francuz.

- Znamo šta treba da poboljšamo, ali najvažnije je što su uspeli da reaguju u drugom poluvremenu i igraju mnogo bolje - dodao je.

PROČITAJTE JOŠ: