Siniša Mihajlović
Giorgio Benvenuti/ANSA via AP
Siniša Mihajlović

Giorgio Benvenuti/ANSA via AP

Siniša Mihajlović, Foto: Giorgio Benvenuti/ANSA via AP

Svi znamo da je Siniša Mihajlović tokom svoje karijeri vodio velike bitke, kako u Seriji A, tako i dresu Jugoslavije i Crvene zvezde, trijumfovao je i u onoj najvažnijoj!

Još od 1991. godine život ga je uvek testirao, pošto je tada napuštao svoje Borovo selo, koje je četiri godina kasnije pogodila "Oluja" , hrvatska vojno-policijska akcija.

Svom ognjištu se vratio tek 25 godina kasnije, morao je da se kamuflira i prekriven kapom i naočarima posetio je svoje mesto odrastanja, to je bilo u decembru 2015. godine.

Tu odluku je doneo pošto je tri noći zaredom sanjao rodno mesto.,

Sa svojim bratom Draženom i kumom, takođe proslavljenog fudbalera, Miroslava Tanjge, posetio je svoju kuću, kao i školu i teren na kome je napravio prve igračke korake.

Pred sam prag svoje kuće je zaplakao, stigla su ga sećanja. U svojoj biografiji "Božja levica" priznao je koliko je teško podneo rat na teritoriji nekadašnje SFRJ:

"Pod mojim pritiskom, roditelji su spakovali najnužnije stvari i doselili se u Beograd. Priključio nam se i brat Dražen. Posle je do nas stigla vest da je naša kuća u Borovu minirana i da je neko ispalio metak u moju sliku na zidu. U tom groznom činu bilo je određene simbolike, poruka je bila više nego jasna. Ko je mogao baciti bombu na našu kuću? Ko je i zašto pucao u moju i Draženovu sliku? Ta pitanja su me proganjala dok napokon nisam saznao istinu. To je učinio Stipe, jedan od mojih najboljih drugova iz detinjstva, kojeg sam doživljavao kao brata. Videli smo se 2000. godine u Zagrebu. Došao je u hotel i pitao me da li sve znam. Priznao mi je da je zapalio kuću, ali i spasao moje roditelje. Oprostio sam mu", piše u knjizi koju je 2012. napisao Miroslav Gavrilović.

PROČITAJTE JOŠ: