Džamal Musiala
EPA/SaschaSteinbach
Džamal Musiala

EPA/SaschaSteinbach

Džamal Musiala, Foto: EPA/SaschaSteinbach

Musiala, 17-godišnji napadač Bajerna, sin je Britanca i Nemice. Kao dete je sa majkom živeo u Engleskoj i tamo do 2019. godine trenirao u Čelsiju. Igrao je za U15, U16, U17 i mladu reprezentaciju Engleske, a ima dva nastupa iz 2018. godine i za nemački U16 tim. Sada je morao da bira između te dve reprezentacije i odabrao je Nemačku, zemlju u kojoj je rođen i u kojoj danas igra.

"Moje srce kuca i za Nemačku i za Englesku. Nastaviće tako da kuca i dalje, ali odluku sam doneo zbog sebe. Razmišljao sam gde će mi biti bolje i gde ću imati više prilika za nastup. Odluka je bila teška. Hvala Čelsiju i Fudbalskom savezu Engleske jer bez njih danas ne bih bio ovde gde sam", rekao je Musiala, sa kojim je nedavno razgovarao nemački selektor Joakim Lev.

Sinoć je Musiala ispisao istoriju Bajerna i postao najmlađi strelac kluba u Ligi šampiona. U pobedi 4:1 protiv Lacija postigao je gol sa 17 godina i 363 dana i tako srušio rekord Semjuela Kufura (18 godina i 40 dana). Postao je i drugi najmlađi strelac u nokaut-fazi Lige šampiona posle Bojana Krkića.

Ove sezone Musiala je odigrao i 16 utakmica u Bundesligi i u tom takmičenju postigao tri pogotka. U Bajern je stigao 2019. bez odštete iz Čelsija.

PROČITAJTE JOŠ: