Zlatko Dalić
EPA/Antonio Bat
Zlatko Dalić

EPA/Antonio Bat

Zlatko Dalić, Foto: EPA/Antonio Bat

Beograd je u nedelju, uz uobičajenu podršku srpskim medicinarima, pljeskao i za Zagreb. Taj gest ohrabrenja glavnom gradu Hrvatske, tog dana u jutarnjim časovima pogođenog zemljotresom, čuo je i Zlatko Dalić. Potvrđuje to i u razgovoru za „Alo!“.

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije je dan posle aplauza s beogradskih prozora i terasa napisao na društvenim mrežama: „Beograd je pljeskom pružio podršku Zagrebu, hvala vam!“, da bi putem našeg lista poslao poruku Srbiji:

- Hvala lepo vama, hvala i čitavoj regiji na podršci. Svi se borimo protiv koronavirusa, a sada i taj potres u Zagrebu.

Zagreb

Printscreen youtube

Zagreb, Foto: Printscreen youtube

Strateg viceprvaka sveta na Mondijalu u Rusiji 2018. opisuje situaciju u Zagrebu.

- Mnogo ljudi, pogotovo iz centra, ostalo je bez stanova koji su oštećeni, pa moraju da se isele. Njima je teško i moramo da pokažemo solidarnost. Nažalost, jedna curica od 15 godina izgubila je život i to je najveća tragedija. Ostalo će se nadoknaditi i popraviti - kaže on.

O fudbalu drugi put...

Evropsko prvenstvo odloženo je za 2021, baraž se (neopravdano) planira za jun ove godine. Može li Srbija da prođe Norvešku, potom i Škotsku ili Izrael, i dokopa se grupe D kontinentalnog šampionata, na koji se već plasirala njegova Hrvatska (uz Englesku i Češku)? Kakav bi to derbi bio na drevnom „Hempden parku“ u Glazgovu. Fudbal ovog puta ipak nije bio tema razgovora, Dalić nas je preduhitrio:

- Hvala još jednom na podršci i želim vam svu sreću u borbi protiv virusa, a o nogometu, fudbalu, drugi put.

Drugi put...

Povrh svega, Hrvatsku, Srbiju, Evropu i ceo svet trese strašna groznica zvana koronavirus.

- Svi moramo da se borimo. Moramo da pokažemo odgovornost, poslušnost i tako pobedimo virus. To je jedini način - poručuje Zlatko Dalić u razgovoru za „Alo!“.