Veljko Paunović
Tanjug/Nam Y Huh
Veljko Paunović

Tanjug/Nam Y Huh

Veljko Paunović, Foto: Tanjug/Nam Y Huh

Reding sa trenerom Veljkom Paunovićem (21) hit je Čempionšipa. Posle pobede nad Vikombom (1:0) golom Leaa u 64. minutu Rojalsi su posle 6. kola prvi sa 16 bodova, samo je Midlzbro uspeo da izvuče remi (0:0).Stoga 

Zato ne čudi što je u žiži medija trener/menadžer iz Srbije. 

U Atletiko Madrid je stigao sa samo 19 godina.

- Pružena mi je mogućnost za karijeru u ovom divnom sportu, tada sam gurnut na profesionalni nivo - prisetio se Veljko za "Skaj sport".

Potom se prisetio čoveka koji je na njega ostavio veliki utisak:

- Dijego Simeone je mnogo uticao na mene, bio sam impresioniran njegovom strašću za fudbalom. U njegovoj poslednjoj sezoni među Jorgandžijama često smo delili sobu na putovanjima, već tada se pripremao da postane trener. Zapisivao sam treninge, a potom smo nas dvojica razmenjivali mišljenja. Bio sam zagrižen za to, ali ne kao sad. Imao sam 26, 27 godina, a on 35. On se uveliko pripremao za ulogu trenera. Ponovo smo se sreli pre nekoliko godina u Španiji. Pozvao me da vidim kako trenira naš bivši tim, koje metode koristi. Gledao sam dosta treninga, a onda mi je jednom prilikom rekao: "Paune, sve počinje i završava se sa igračem. Sve je do toga kako ti utičeš na svoje igrače." To mi je jedan od najboljih saveta koje sam ikad dobio.

Napomenuo je Veljko i Fernanda Toresa:

- Uživao sam kroz karijeru igrajući sa sjajnim igračima, a sa Toresom sam imao baš blizak odnos. Počeo je kada sam i ja bio u Atletiku, u njemu sam video svoju bolju verziju. Ostali smo u kontaktu, pozvao me i pre nekoliko nedelja kada sam postao menadžer Redinga da proćaskamo. Dao mi je nekoliko dobrih saveta.

PROČITAJTE JOŠ: