Stefan Šapić
FK Čukarički
Stefan Šapić

FK Čukarički

Stefan Šapić, Foto: FK Čukarički

Stefan Šapić je u Čukaričkom odigrao 51 meč u Superligi uzastopno! U svim tim susretima najviši igrač u ligi (203 cm), bio je starter, osim u duelu protiv Napretka 1. maja prošle godine, ali je i tada bio na terenu, od 41. minuta! Šapić je brzo postao prva opcija na mestu štopera, i kod bivšeg trenera Sima Krunića, ostao je to i kod sadašnjeg, Aleksandra Veselinovića.

U međuvremenu, Šapić je postao i zamenik kapitena, odigrao je ukupno 60 mečeva za belo-crne, a postigao je šest golova. Prošle sezone je bio jedan od najzaslužnijih za plasman Čukaričkog u Evropu, a do kraja tekuće boriće se sa klubom u kojem je ponikao za ponovno učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Mnogo toga zavisiće od prvog narednog susreta, u petak (17 časova, TV Arenasport 1) protiv Vojvodine u Novom Sadu.

- Najbitnije je da smo se vratili treninzima, da se situacija normalizuje, da ponovo možemo da se svi bavimo svojim poslom. Srećni smo što ponovo na terenu i što će se prvenstvo nastaviti, ali nam ne ide na ruku činjenica da će se do kraja igrati još samo četiri kola. Iskreno, biće nam mnogo teško da izborimo plasman u Evropu, s obzirom da je TSC trenutno na četvrtoj poziciji, da ima tri boda više i bolji međusobni skor od nas – kazao je Šapić, koji je potom nastavio:

- Pauza je bila velika, videćemo kakvog je traga ostavila na sve nas. Znamo protiv koga igramo, Vojvodina je ozbiljna ekipa, sa vrlo iskusnim, ali i nekolicinom mladih igrača. Trenutno su treći na tabeli, mogu i do drugog mesta, imaju motiva. Sa Novosađanima uvek vodimo rovovske bitke, često rezultat bude 0:0 ili 1:1.

Očekujete li i u petak malo golova?

- Mislim da će meč biti otvoren, oba tima će ići na pobedu. Bod nas ne bi zadovoljio, pre svega zbog pozicije na tabeli. Očekujem ofanzivnu igru oba tima, ko zna, možda se meč tako otvori i da bude dosta golova. Vojvodina je u blagoj prednosti, igra na svom stadionu, ali mi se nećemo predavati. Bićemo presrećni ako osvojimo sva tri boda i ostanemo u trci za plasman u Evropu.

S obzirom na poziciju na tabeli, hoćete li pratiti i rezultate TSC-a?

- Gledaćemo samo sebe u preostale četiri runde, pa ćemo na kraju da vidimo gde smo na tabeli. Kao i svi u klubu, nadao sam se takmičenju u plej-ofu, ali ispalo je drugačije. Sad ništa ne možemo da promenimo, već moramo da se prilagodimo. Da probamo da uzmemo što više bodova, ukratko rečeno da uradimo sve što je do nas.

Podsetio je Šapić i da Čukarički dugo čeka na pobedu na gostujućem terenu, konkretno od susreta protiv Inđije 27. oktobra prošle godine.

- Kad pogledamo unazad, ispustili smo dosta bodova, posebno na strani. Pre pauze smo povratili samopouzdanje, vezali nekoliko dobrih igara... Nadam se da ćemo od meča sa Vojvodinom prekinuti taj loš niz rezultata na strani.

Utakmice će se ređati kao na traci, već 3. jula Čukarički će u četvrtfinalu Kupa Srbije ugostiti niški Radnički, potom sledećeg vikenda i ekipu Inđije.

- Kup je još jedan način da se domognemo Evrope, doduše teži. Svih osam ekipa u tom takmičenju su vrlo dobre. Naša je prednost što meč protiv Radničkog igramo na Banovom brdu, ali znamo da će biti veoma teško.

Šapić je istakao da je Čukarički ostao bez nekoliko nosilaca igre iz prošle sezone, te da je zadovoljan onim što je vrlo najmlađa ekipa u eliti pokazala u tekućoj.

- Uglavnom smo dobro izgledali kao tim, poprilično sam zadovoljan i svojim partijama. Dosta toga se promenilo, ali sve se u klubu radi po planu, za svakog igrača koji ode postoji zamena. O našim igrama najbolje govori činjenica da ćemo se do kraja boriti za plasman u Evropu. Otišlo je nekoliko dobrih igrača iz tima, imali smo i nekoliko povreda... Eto, do juče sam bio najmlađi, sada sam skoro najstariji u timu pred duel sa Vojvodinom.

Priznao je Šapić, koji je u Čukaričkom od 2010. godine, da se nada dobrom transferu, ali da i dalje razmišlja samo o matičnom klubu.

- Dete sam ovog kluba, ponosno nosim dres Čukaričkog. Normalno je da bih voleo da se okušam u inostranstvu, ali lično ne znam ni da je bilo neke ponude, ili čak da je bilo interesovanja. Glavom sam u Čukaričkom, i to je sada najbitnije, želim da izborimo ponovni plasman u Evropu i da na najbolji mogući način završimo ovu sezonu. A što se tiče odlaska, možda je i vreme za tako nešto – zagonetan je ostao Šapić.