Samouvereni: Srna i drugovi
Profimedia
Samouvereni: Srna i drugovi

Profimedia

Samouvereni: Srna i drugovi, Foto: Profimedia

- Ovo je na papiru možda i jedna od najjačih hrvatskih reprezentacija u istoriji. Ali, to ništa ne znači, sada to treba dokazati i na terenu. Verujem da možemo puno - rekao je Srna, prenosi agencija "Hina".

Hrvatska je u Grupi D sa Španijom, Češkom i Turskom sa kojim u nedelju i počinje takmičenje na Evropskom prvenstvu.

Fudbaler Šahtjora je naveo da se sve više oseća pozitivna nervoza i da svi jedva čekaju početak takmičenja.

- Dobro smo se pripremili, psihički i fizički smo spremni. Otvaranje je uvek važno, ali favorita nema, što je pokazala i Rumunija protiv Francuske na otvaranju šampionata. Protiv Turske smo igrali nekoliko puta, bilo je blistavih i manje lepih trenutaka - dodao je Srna.

Kapiten "vatrenih" osvrnuo se i na dramatičnu utakmicu u Beču sa Evropskog prvenstva 2008. godine kada je Turska u četvrtfinalu pobedila Hrvatsku boljim izvođenjem jedanaesteraca.

- Taj poraz boli mene, ali i svakoga navijača. Doživeli smo veliki stres. Ta utakmica je pokazala da Turska uvek igra do kraja i da je mentalno jaka. Treba biti oprezan, ali nikakav revanš ne postoji - rekao je Srna.

On je rekao da veruje da Hrvatska može da se bori za prvo mesto u grupi.

- Mnogi vide Špance kao favorita grupe, a Hrvatsku kao kandidata za drugo mesto. Međutim, ja mislim da možemo da se borimo i za prvo mesto. Možemo da pobedimo svaku ekipu u grupi, ali idemo korak po korak - rekao je Srna.

Komentari (2)

301 Alka i 21 Oluja i ???

11.06.2016 19:39

Neka pati pati pati koga smeta Hrvatska će slavit Alku i Oluju do smaka sveta i biće prvak Evro šampioneta...

PITANJE

11.06.2016 19:40

Znači i ove godine će biti slavlje u RH za 301 alku i 21 oluju.U Kninu i Tomson sa Čavoglavama pred 100 000 ponosnih ljudi a posle u Sinju isto tako još jedna pobednička tradicija i gadjanje u sridu i slavlje I ponos a u Srbiji će biti kukanje i kmečanje i tako svake godine do kraja života a?