Darijo Srna
Profimedia
Darijo Srna

Profimedia

Darijo Srna, Foto: Profimedia

Darijo Srna nije bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu, za rekli su ljudi iz UEFA za "24sata.hr". Međutim, fudbaler je ipak istakao da su u njegovom organizmu pronašli nedozvoljenu supstancu, za koju ni sam ne zna kako je odspela u njegovo telo.

- Obavešten sam 18. septembra od Nacionalnog antidoping centra Ukrajine da je kod mene 22. marta nađena nedozvoljena stvar van vremena takmičenja. Kao prvo i najvažnije, želim odmah da istaknem da nisam nikada svesno i sa namerom uzeo nedozvoljeno sredstvo, niti sam nepošteno pokušao da povećam svoje sposobnosti - naveo je Srna u otvorenom pismu.

- S ciljem da se posvetim odbrani i sprečim uznemiravanje tima i saigrača, povlačim se iz svih nadmetanja dok se proces ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao čast i poštenje - dodao je Srna.

Tu se nije zaustavio.

- Tokom cele svoje karijere uvek sam imao utisak kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovo u situaciji kada ću kao i uvek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom a iznad svega poštenjem. To su vrednosti koje mi je preneo i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju decu - rekao je Srna uz poruku zahvalnosti porodici.